Nagy család, nagy karrier – Meryl Streep négy gyermeke

A világ egyik legismertebb színésznője, mégis keveset tudunk a magánéletéről. Pedig a fia zenész, és mindhárom lánya színésznő – ráadásul örökölték édesanyjuk jellegzetes vonásait, és a jelek szerint a tehetségét is. Meryl Streep és férje, Don Gummer negyvennégy éve élnek együtt, négygyermekes szülők.

„Az anyaság vagy a színészi hivatás a nehezebb?” – kérdezték Meryl Streepet, a háromszoros Oscar-, kilencszeres Golden-Globe-díjas színésznőt. „Az anyaság. Nem kérdés. A színészmesterség szórakozás, pénzkeresés. Az anyaság? A legeslegjobb. De lássuk be, a gyerekek sokszor annyit sem mondanak, köszönöm – felelte mosolyogva. – Ebéd után az asztaltól simán felállnak anélkül, hogy a tányérjukat betennék a mosogatógépbe.”

Meryl Streep és férje, Don Gummer szobrász nagycsaládosok. A színésznő éppen gyászolt, mikor megismerkedtek; John Cazale színész volt a párja, ám a férfi az eljegyzésük után pár hónappal rákban meghalt. Don és Meryl 1978-ban házasodtak össze, első gyerekük, Henry 1979-ben született, majd megérkezett Mamie, Grace és Louisa. Alig tudni bármit a gyerekek magánéletéről, pedig Mamie, a legidősebb lány már huszonkét hónaposan szerepelt – álnéven – édesanyja egyik filmjében, és Grace, a középső is feltűnt gyerekként A kísértetház című romantikus drámában. Mind a négyen vallják, annak ellenére, hogy a szüleik híresek, hétköznapi keretek között nőttek fel, távol Hol­ly­woodtól, a connecticuti Salisbury városában. „Mindig hálás leszek Robert Redfordnak (a Távol Afrikától című filmben játszottak együtt – a szerk.), ő tanított meg arra, hogy a családomat a lehető legtávolabb tartsam a show-biznisztől” – mondja Meryl Streep. Valóban, úgy kell vadászni a hírmorzsákat a gyerekeiről, dacára annak, hogy négyből négyen színészek lettek. 

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .