A színésznő egy nagy sikerű napi sorozat szereplőjeként sokak otthonába beköltözött, mindenki jól ismeri Berényi Claudiát, de most a saját élete fontos dátumairól mesél olvasóinknak. 

1. 1956 karácsonya – Kijárási tilalom alatt érkeztem

Anyukám huszonegy évesen még nem volt pontosan tisztában azzal, mi is a szülés. 1956 karácsonyán, december 26-án éppen kijárási tilalom volt az országban. Ahogy anyukám mesélte, a nagybátyám átrohant a Deák téri rendőrállomásra, és kikönyörgött egy még használható mentőtragacsot. Így jutott el anyukám a kórházig, ahol pillanatok alatt megszülettem. Mondhatom, kalandos volt a megérkezésem. Azóta sem értem, miért siettem akkor annyira.

2. 1961 tavasza – Az első taps

Hogy miért is választottam ezt a szakmát? Mindig szerettem „produkálni magam”, örömmel énekeltem, táncoltam. A Hungária körúton laktunk, a negyedik emeleten. Ott is volt mellettünk egy rendőrkaszárnya, a rendőrök rendre felkiabáltak nekem, például hogy: „Száz forintnak ötven a fele…” És akkor én elénekeltem a dalokat, ők pedig megtapsoltak. Kezdtem rászokni a sikerre.

3. 1966 ősze – Beszippantott a színház

A szüleim elvittek az Operettszínházba, a My Fair Ladyt néztük meg, a fénykorukban lévő Lehoczky Zsuzsával és Básti Lajossal. Ennyi idő távlatából nehéz pontos időpontot mondanom, gondolom ’66 őszén lehetett. Na, ez volt az a pillanat, amikor végleg és visszavonhatatlanul rajongójává váltam a színháznak.

4. 1977 ősze – Bent vagyok a főiskolán

Tudtam, hogy ez lesz az én utam, csak drága szüleim tiltakoztak. Ők azt szerették volna, ha rendes polgári foglalkozást választok, mondjuk, tanár leszek. El is kellett mennem felvételizni, de szerencsére rövid úton eltanácsoltak. Persze titokban jelentkeztem a színművészetire is, háromszor elküldtek onnan is, de ez csak megacélozta az elszántságomat, és negyedszerre sikerült valahogy átsurrannom a felvételin.

5. 1983 tele –             Megszületett a fiam

Jól indult a karrierem, nagy filmszerepeket is kaptam, de közbeszólt a szerelem, és kettévágta a pályámat. Az újabb nagyon fontos dátum a gyerekem születése, 1983. december 3-án. Január közepén felhívtak a filmgyárból, hogy Kovács András most rendezi A vörös grófnőt, meghívnak Básti Juli mellett a második nagy női főszerepet eljátszani. De ki hagy ott egy kéthetes kisbabát, egy újszülöttet?! Majdnem két évig otthon maradtam vele, láttam, ahogy fejlődik, viszont lemondtam a kar­rierről.

6. 1998 nyara – Barátok közt

Felhívtak telefonon a színészszakszervezetből, hogy indul egy napi sorozat, és küldjek be fényképeket. Jaj, dehogy küldök! – mondtam, de az anyukám rábeszélt. Szőke Zolival volt az első jelenetünk a castingon, és amikor másodszor visszahívtak, akkor már Berényi Claudia szerepét kaptam. Ismertem a karaktert, tudtam, hogy én nem vagyok olyan vonzó, de el tudom játszani. Úgy éreztem, a sors kárpótolt azért, hogy fiatalon az anyaságot választottam, és lemondtam a karrierről, mert mégis megadatott egy nagyon szép siker az életemben.

Hullan Zsuzsa színésznő. A SzAk-n 1987-ben szerzett diplomát. Pályáját 1981-ben a szolnoki Szigligeti Színházban kezdte segédszínészként. 1987-ben a veszprémi Petőfi Színházhoz szerződött, 1992 óta pedig a Vígszínház tagja. Papír – scan., Image: 204107728, Fotó: x Archívum Story-Best

 

7. 2018 tele – Mikuláskor jött Léna

A következő időpont, ami nagyon fontos, az az unokám, Léna születése. Jakupcsek Gabriella műsorába hívtak december 6-án, délután háromra, de reggel szólt a gyerekem, hogy ők mennek szülni. A szülésnél nem voltam ott, de előtte igen. Az interjú után rohantam a kórházba, és kézbe vehettem Lénát. Az unoka a nagy szerelem, ahogy mások is mondták. Újból átélheted azokat a dolgokat, amiket fiatalon a saját gyerekeddel. És sok mindent már másképp látok. Türelmesebb vagyok, így végül ő tanít és nevel engem.