A nemzet színésze rendhagyó módon ezúttal hét gondolatot oszt meg velünk, amiket fontosnak tart az életében. A tőle megszokott őszinteséggel, öniróniával.

„Elfogadom a múltamat úgy, ahogy volt; aki többnyire kivetnivalót talál benne, annak is rábólintok a véleményére, aki valami jót is felfedez benne, azt meg hetvennégy évesen ugyan miért ábrándítsam ki? Engem a jelen és a jövő foglalkoztat egyre sűrűbben, ezért, ha megengednék, azokról a dolgokról mondanék néhány mondatot, amelyek alapvetően hozzátartoznak a teljességhez, hogy egyáltalán jó, érdemes és fontos legyen élnünk” – mondja a színész.

1. Egészség

Az elmúlt néhány évben számos betegség meggyötört, kizökkentett, nem élem azt az életet, amit szeretnék. A különböző kórokból való gyógyulás köti le energiáim jelentős részét, amit a családomra vagy a munkára szeretnék fordítani. Ennél is rettenetesebb, amikor családtagjaink bajlódnak betegséggel, mert sokszorosan éljük át fájdalmaikat, nehézségeiket, és aggódunk felgyógyulásukért.

2. Szabadság

Nem lehet nagyobb vágyunk és – ha nincs – fájóbb hiányunk, mint a szabadság, ami elkíséri egész életünket. Szabadok akarunk lenni, de vajon milyen mértékben? Ha nagy a szabadság, fékevesztetté tesz, ha kevés, beszorít, és nem hagy szándékaink szerint élni, kibontakozni. Előfordul, hogy más szabadságát korlátozzuk folytonosan, vagy más a miénket.

3. Szerelem

Eluralkodik, kiborít, tönkretesz, elveszítjük önmagunkat miatta, kiszolgáltatottá tesz, megbillent, őrültségekre ösztönöz, elveszi józanságunkat, uralmunkat erkölcsi mértékünk felett – ha pedig nincs, folytonosan gyötör a magány, és fájó hiányt okoz az életünkben. Még sincs nála jobb, boldogítóbb, nagyobb beteljesülés.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .