Mindannyian hosszú, dús szempillákra vágyunk. Ehhez egy jó spirál mellett pár jó tanácsra is szükségünk lehet. Összegyűjtöttünk minden tudnivalót a vitaminoktól a legkülönbözőbb formákig.

Az évek múlásával szempilláink világosabbá, vékonyabbá válhatnak, sőt akár ki is kophatnak, amitől szemünk kisebbnek, tekintetünk fáradtabbnak tűnhet. Szerencsére mindez megelőzhető, ha néhány pillaápoló praktikát beépítünk a mindennapos bőrápolási rituálénkba.

A legfontosabb lépés

Egyszerűnek hangzik, sokan mégis hajlamosak az esti sminklemosást elhanyagolni. Előfordul, hogy a lemosó a ludas, de érdemes ezt a lépést nagyon komolyan vennünk, mert a szempillaspirálban alvás kiszárítja és meg is töri a pillákat, amiből egyenesen következhet jó pár szál elvesztése is – hosszú távon pedig még többé. Gyengéd, de hatékony szemfestéklemosót használjunk – tejet, habot, micellás vizet vagy kétfázisú lemosót, utóbbit mindenképp, ha vízálló a spirálunk. A sminklemosóval jól átitatott vattakorongot helyezzük a szemünkre, tartsuk ott pár másodpercig, hogy feloldja a festéket, majd finoman töröljük át a szempillákat. De ne álljunk meg itt – a pillák alá helyezett félbehajtott vattakorongot ide-oda mozgatva tökéletesítsük a műveletet, addig törölgessük a területet, amíg csak festékes marad a vatta.

Regeneráló ápolás

A különböző szempillaápoló szérumok segíthetnek megelőzni a kiszáradást, töredezettséget. A spirálokhoz hasonló kiszerelésben érkeznek, és szemorvosok által tesztelt, érzékeny szemre is alkalmazható hidratáló összetevőket, fehérjéket, peptideket és vitaminokat tartalmaznak. De vehetünk a gyógynövényboltban, patikában E-vitamin tartalmú olajat is, ami szintén kiváló pillakondicionáló. Cseppentsük belőle fültisztító pálcára, és simítsuk végig a szálakat naponta kétszer (reggel sminkelés előtt, este sminklemosás után). A szempillák regenerálódása lassú folyamat, néhány nap alatt ne várjunk csodát, jó pár hétnyi, vagy inkább néhány hónapnyi kitartó kenegetés viszont meghozza a kívánt eredményt.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .