Javítsuk közérzetünket, kényeztessük önmagunkat. Az illóolajok hangulatjavító, bőrmegújító és bőrnyugtató vagy -kiegyensúlyozó tulajdonságainak egész évben hasznát vehetjük. #elofizetoitartalom

Rohanó életmódunk, a bennünket érő stresszhatások egyre inkább arra késztetnek, hogy a szépségápolás során javítsuk közérzetünket, kényeztessük önmagunkat.

Ebben nagy segítségünkre lehet az aromaterápia több ezer éves múltra visszatekintő tudománya. Az illóolajok hangulatjavító, bőrmegújító és bőrnyugtató vagy -kiegyensúlyozó tulajdonságainak egész évben hasznát vehetjük kozmetikai rutinunkban, de akár testi, lelki és mentális egészségünk megőrzésében is.   

Hogy megértsük, mekkora kincs rejlik ezekben az apró üvegcsékben, érdemes kicsit jobban górcső alá vennünk nem csak őket, hanem az orrunkat is.

Minden szinten hat

Szaglásunk közvetlen kapcsolatban áll idegrendszerünkkel, így az illatok, szagok azonnal hatnak lelkiállapotunkra. „Láthatatlanul” jutnak el agyunk legősibb részébe, az érzelmekért felelős limbikus rendszerbe, jelentős befolyást gyakorolva érzéseinkre, közérzetünkre, viselkedésünkre.

Az illóolajok a növények esszenciái, valóságos mini kémiai laboratóriumok: a növény minden erejét és a benne tárolt információt, vegyületek sokaságát koncentráltan hordozzák. Növénytől függően többféle vegyület mutatható ki bennük, s ezek bőrünkre, szervezetünkre és idegrendszerünkre egyaránt hatást gyakorolnak. Amikor szépségápolási rutinunkba építjük be őket, biztosak lehetünk benne, hogy nem csak bőrünk minőségén, hanem közérzetünkön is jelentősen javítunk. Legyen szó egy akár saját magunk által készített testápoló keverékről vagy illóolajokkal kiegészített kozmetikumok rendszeres napi használatáról.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .