Önöknél ki viszi le a szemetet? Ki kíséri figyelemmel, van-e otthon kenyér? Ki takarít, ki fizeti be a csekkeket? Ezeket a tevékenységeket nevezzük láthatatlan munkának: vagyis azt, amit valójában csak akkor veszünk észre, ha nincs elvégezve. De mivel valaki általában megcsinálja, ezért továbbra is láthatatlan, alulértékelt és fizetetlen marad. Ez a valaki pedig általában a nő.

Kalkulátor segítségével kiszámoltam, mennyit ér egy hónapban az a sokféle tevékenység – a takarítás, a mosás, a főzés, a gyerekkel töltött idő, a banki ügyintézés és a többi –, amit a fizetett munkámon túl, otthon, a családban vagy a környezetemben végzek. Kétszázhuszonnyolcezer forint jött ki, és megdöbbentem az összeg nagyságán, pedig én csak egy gyereket nevelek, nem csinálok nagy ügyet a főzésből, nincsenek gondozásra szoruló idős rokonaim, és nem végzek számottevő önkéntes munkát. Én abban az áldott helyzetben vagyok, hogy a férjem osztozik velem ezekben a munkákban, az ő képzeletbeli számláján is hasonló összeg gyűlne össze. (A kalkulátor a lathatatlanmunka.hu oldalon érhető el.) Ez azonban egyáltalán nem tipikus. A láthatatlan munkát világszerte még ma is jellemzően a nők végzik, ami több szempontból sincs rendjén, és messzire vezető hatásai vannak. Például meggátolja őket abban, hogy előrehaladjanak a karrierjükben, anyagilag kiszolgáltatottá teszi őket a partnerükkel szemben, aránytalanul leterheli őket, elveszi a (további) gyerekvállalási kedvüket vagy inkább hajlandóságukat – és mellesleg egyszerűen nem fair.

Mennyit ér?

De miért fontos pénzben is kifejezni a láthatatlan munka értékét? Azért, hogy lássuk és elismerjük a mennyiségét, és összehasonlíthatóvá tegyük másfajta tevékenységekkel. A Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézetének 2019. évi mutatója szerint a (többnyire a nők által végzett) fizetetlen munka 25 százalékkal, vagyis évi 6836 milliárd forinttal növelné a GDP-t, ha megmutatkozna a gazdasági mutatókban. De nem mutatkozik meg, mert nem számoljuk bele: tudomást sem veszünk róla.

– Azért is fontos megmutatni ennek a munkának a mennyiségét és az értékét, hogy azok is lássák, akik maguk ugyan nem veszik ki belőle a részüket, de élvezik a gyümölcsét – mondja Heal Edina, az Egyenlítő Alapítvány alapítója és vezetője. – Hozzá kell tennem, a láthatatlan munkát elvégzők sokszor maguk sincsenek tudatában annak, mennyi pluszkötelezettséget vállalnak, ezért bennük is érdemes tudatosítani ezt az értéket. Nagy probléma szerintem az is, hogy ezért majd nyugdíj sem jár. Míg egy férfi magas fizetése hazánkban magas nyugdíjat is jelent, a nő, aki háttérbe szorította a karrierjét, az évek előrehaladtával végig kevesebbet fog keresni, és ez nyugdíjas korában el is szegényítheti. Az időskori szegénységnek nálunk sajnos női arca van.

A munkaadók szemében az ideális munkavállaló folyamatosan tettrekész és rugalmasan ugrasztható – egy anya, egy, az idős szüleit gondozó nő nem feltétlenül az, különös tekintettel az olyan spontán eseményekre, mint a gyerek fülgyulladása vagy egy szülői értekezlet. Azon sincs mit csodálkozni, ha egy nő az otthoni leterheltsége miatt nem akar vagy nem képes a munkahelyén nagyobb felelősséget és ezzel jobban fizető pozíciót vállalni: tulajdonképpen ez is egyfajta üvegplafon…

– Nem kisebbíteném a nőkkel szemben alkalmazott tudatosan diszkriminatív intézkedések jelentőségét, ezt szoktuk klasszikus üvegplafonnak nevezni, de valóban, ez is része a nagy egésznek: aki fáradt, akit több helyen, több szinten kizsákmányolnak, az nem bír annyit, az önvédelemből nem vállal olyan sokat a munkahelyén, szinte elbújik a nagyobb feladatok elől – mondja Heal Edina. – Pedig véleményem szerint ez egy csapda, amiből sok nő nem jó irányba menekül: kutatások sora igazolja, hogy a vezető pozícióban lévő nők sokkal jobb életminőséget érhetnek el, mert jobb anyagi lehetőségekkel több segítséget, adott esetben több időt vásárolhatnak maguknak.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .