Ismert emberek mesélnek életük legfontosabb hét napjáról. A Nők Lapja 2021/30. számának összeállítása.

A Váczi Eszter Quartet frontembere, nevét a Jazz+Az énekeseként ismerte meg az ország.

Gyere velünk koncertre!

December 5-én újra találkozhatsz formációval: a Nők Lapja koncertsorozat keretében ugyanis Geszti Péter dupla koncertet ad a Müpa-ban, a közeledő ünnepre hangolt est során pedig ritkábban játszott lírai számok is megszólalnak, többek között a Váczi Eszterrel közös duettekben. Az este 20 órás koncert már most telt házas, de a nagy érdeklődésre való tekintettel 16 órától is lesz egy előadás, amire már kaphatók a jegyek – így az sem marad le a különleges élményt tartogató koncertről, aki nem tudott jegyet venni az esti előadásra. Jegyek kaphatók online a mupa.hu oldalon, valamint a Müpa jegypénztáraiban.

Váczi Eszter a Nők Lapjának hét emlékezetes napját mesélte el. Megtudhatjuk róla, mennyire kitartó, és azt is, milyen fontosak számára a hagyományok.

2008. július 17. Az arab világ vonzásában

Ezt a szálat az életemben kevesen ismerik. A Zeneművészeti Főiskola elvégzése után három évvel az ELTE Arabisztika szakán kezdtem meg a tanulmányaimat. Az, hogy ez az időszak kissé elhúzódott, a zenei életemnek és a gyermekeim születésnek köszönhető. De befejeztem. Mert amit elkezdek, azt végigcsinálom. Rövidebb vagy hosszabb idő alatt…

 

2011. október 24. Paolo Conte, a kapocs

Ettől a naptól fogva ápoljuk azt a tradíciót a férjemmel. Paolo Conte meghatározó kapocs az életünkben, sok más azonosság mellett. Ezen a koncerten láttuk az énekest élőben, a Teatre Regio di Torinóban. Azóta hagyomány, hogy ha megoldható, évente egyszer meghallgatjuk őt az otthonában, Olaszországban, vagy éppen Franciaországban.

2012. március 19. A legnagyobb közönségünk

Millenáris Teátrum. Azóta már Nemzeti Táncszínház. Ez a koncert azért kiemelkedően kedves nekem, mert talán itt volt a legnagyobb számú közönségünk, amit saját dalaink és saját dalszövegeim előadásával magunkénak tudhattunk.

2017. április 23. Az első maratonon

Bécs. Iszonyatosan kellemetlen hideg szembeszél és a totális ismeretlen… hogyan lehet ezen végigmenni? Pironkodással vegyes büszkeség, amikor a félmaratonnál kettéválik az út… a futók egy része végez a távval. Nekem még egyszer ennyi. És végigcsinálom.

2016. május 15. Két nap Párizsban

Egy feszültebb időszakban kaptam egy ajándék „eltávot” a férjemtől. Egy Párizsba szóló repülőjegyet egy hétvégére, hogy kicsit kiszakadjak a mindennapokból. Váratlanul jött, de szerettem volna a lehető legtöbbet kihozni belőle. Így esett, hogy a Philharmonie de Paris koncertteremben láthattam Marcel Khalife koncertjét, ami csodálatos módon időben éppen erre a kiruccanásra esett. De ebben a három napban kerestem fel a Père-Lachaise temetőt is, ami többek között ihletője volt a negyedik lemezünkön hallható, Mégsem múlik el című dalnak, az egyik kedvenc dalszövegemnek.

2018. október 11. A béke pillanata

A zenekarommal, a Váczi Eszter Quartettel részt vettünk az évente megrendezésre kerülő Cairo Jazz Festivalon. A csapatból két kollégámmal, Gátos Bálinttal és Schneider Zoltánnal már napokkal a koncert előtt kiutaztunk, és mivel már volt némi helyismeretem, maradandó élményeket gyűjtöttünk ebben a számomra nagyon kedves városban. Az Al-Azhar mecsetben tett látogatásunk különösen elevenen él bennem, ritkán éli meg az ember azt a pillanatnyi békét, ami akkor és ott megadatott.

2020. március 18., szerda Harmónia a Balatonon

Sokak számára talán bizarr lehet, hogy a pozitív élmények közé sorolom – hiszen ezen a héten kezdődött a pandémia miatti lezárás –, de ettől a naptól kezdve életem eddigi legharmonikusabb fél éve következett a családommal.

Fotó: Wilhelm Krisztina