Úgy üt-e be a szerelem, mint a meteorit, vagy szépen lassan alakul ki, lépésről lépésre? Átfordulhat-e a barátság szerelembe? Vagy éppen fordítva történik? Két újságírónk csap össze a témához illő szenvedéllyel – miközben talán nem is gondolkodnak annyira másképpen...

Koronczay Lilla: Először jön a kémia

„Már megint itt van a szerelem,/ már megint izzad a tenyerem / Minek? Minek? Minek? Minek?” – énekelte a boldogult 80-as években az A. E. Bizottság zenekar flegmán, és bár én akkor még nem tudtam erre a kérdésre érdemben válaszolni, csak élénk bizsergést éreztem tőle a szívem meg a hasam tájékán, mint afféle beleélős, lelkes fiatal, meg persze a tenyerem is elkezdett izzadni, ami eléggé kínos volt, de ma már, harminc év házasság után kezd körvonalazódni, minek is vállalja az ember azt az őrületet, ami időnként tengernyi fájdalommal jár. A szerelem azért kell, hogy tudjuk mindig újrakezdeni! Hogy legyen szikra, amit időnként be lehet lobbantani egy hosszan tartó párkapcsolatban, mert enélkül nem gurul a szekér tovább. Hogy aztán ez a szikra mély barátságból parázslik-e fel egyszer csak, vagy már első látásra őrült szenvedély rángatja a vitorlákat – valójában lényegtelen. A magam részéről mindenesetre az őrült szenvedélyre szavazok. Bár ez talán nem is döntés kérdése. Vagy mégis?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .