Harmónia, természetesség, szabadság. A Nők Lapja 2021/37. számának interjúja.

Természetes. Egyszerűen, magától értetődően áll az élethez. Szabad, mégis nyugodt. Halmozhatnám itt a jelzőket, de teljesen felesleges. Nézzenek Trokán Nóra fotójára, és mindent érteni fognak. Aztán persze, ahogy haladunk előre a beszélgetésben, eljön az a varázspont, amikor elindulunk közösen mélyebb tartományok felé. Figyeljék csak!

Egy interjúdban rajongva beszéltél a tavaszról, ami teljes egészében Paloznakon ért. Kicsit az jött le, mintha vissza sem akarnál nagyon térni a városba.

Mindig is természetközeli ember voltam, ezért ha túl sok időt töltöttem a városban, mehetnékem volt kifelé. Mondjuk erre lehetőségem van a lovam miatt is, mert ő azért nagyon szép környezetben él. A hosszú távú tervem abszolút az, hogy kiköltözöm a városból. Nagy kertre vágyom, sok zöldterületre, jó fej szomszédokra – és örülnék, ha közel lenne a lovam.

Mit ad a természet?

Úgy érzem, az a közegem. Ott vagyok a leglazább, a legnyugodtabb. Nem kapja szét semmi a figyelmem. Tényleg olyan, mintha az lenne az igazi életterem.

A ló mikor lett ennyire fontos?

Nagyon rég. Hároméves koromban ültem először lovon. Az egyik legérzékenyebb lény, amivel valaha találkoztam. Nem lehet semmivel átverni, mert mindent lát, mindent érez, ami az ember legbelső bugyraiban, a lelke legmélyén van. Úgyhogy elég jó pszichológus is – már ha valaki nyitott arra, hogy egy állatot elfogadjon, és ne használja, ne nézze le, ne akarjon uralkodni rajta. A ló ösztönei azt diktálják, hogy minden pillanatban legyen résen, folyamatosan szkennelje a környezetét, mert lehet, hogy menekülnie kell. Számukra létszükséglet, hogy ennyire figyeljenek és mindent le tudjanak kódolni. Ezért aztán az első pillanatban levetkőztetik a lelkünket, és egészen pontosan megmutatják, ha valami nem oké.

Mennyit bírsz ki nélküle?

Vannak nehezebb időszakok: nyáron külföldön töltöttem egy hónapot. De ő azért jól elvolt nélkülem.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .