Ismert emberek mesélnek életük legfontosabb hét napjáról. A Nők Lapja 2021/35. számának összeállítása.

Európa, Afrika, ara- és agármentés, illatos és vízi kalandok. A világszerte elismert parfümőr élete hét mesés emlékét idézi fel.

1970. július 12. A meglepetés

Miskolcon, középső meglepetésgyerekként, Peti ikertesóm után öt perccel érkeztem, a szüleim sem tudták előre, hogy ketten leszünk… Szocializmus, lakótelep, Skoda, parizer, lábbalhajtós autó, Mályi-tó, sok munka, sok szeretet. Édesanyánk fiatal tanárnő, édesapánk fess, talján filmsztárnak kinéző szemorvos volt. Tőle örököltem, hogy ha megborotválkozom, ma is bármikor letagadhatok pár évtizedet. Hét éves koromban költöztünk Pestre, de azóta is miskolcinak érzem magam.

1981. augusztus 1. Új világ

Sosem felejtem el, ahogy kinyílik a fotocellás ajtó, és már a reptéren mellbe vág a sós afrikai tenger illata. Minden más, érdekes: az arab emberek, a növények, a tevék, az ételek, gyümölcsök, a narancsszín homokos por. Jellegzetes szaga volt még az ókori romvárosok kőszobrainak is. Imádtam! Hatalmas élmény volt a tengerparton Cousteau kapitányt játszva, búvárkodva, cápával, rájával, murénával úszkálva gyerekeskedni egy évet.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .