A Nők Lapja 2021/35. számának Szépség rovata.

Mivel egyre szennyezettebb világban élünk, muszáj nagy hangsúlyt helyeznünk a higiéniára. És ebbe nem csupán a rendszeres kézmosás, fürdés tartozik bele, hanem arcbőrünk mindennapi tisztítása is.

A globális szépségipari statisztikák szerint még mindig több arckrémet és szérumot vásárolunk, mint arctisztító termékeket. Sokan vannak, akik nem mérik fel a gondos arclemosás fontosságát, és továbbra is csak vízzel, netalán tusfürdővel vagy kézmosó szappannal tisztítják az arcukat. Holott ezek a termékek – vagy a jól megválasztott termékek hiánya – többet ártanak, mint használnak arcunk érzékeny bőrének, felborítják annak védőrétegét, irritációt okozhatnak, és az öregedési folyamatokat is felgyorsíthatják. Ma már számtalan jobbnál jobb arclemosó közül választhatunk, és ezek még a pénztárcánkat sem terhelik meg különösebben, hiszen minden árkategóriának megvannak a maga jolly jokerei. A sokféle terméktípus között könnyű lehet elveszni, ezért most lépésről lépésre megyünk végig az arctisztítás fázisain.

Reggel és este

Az esti tisztítás alól nincs kibúvó, hiszen a napközben ránk rakódott koszt, sminket, felesleges faggyút muszáj eltávolítanunk ahhoz, hogy megakadályozzuk a mitesszerek képződését és a gyulladásokat. A bőrápoló készítmények is csak tiszta bőrön tudnak megfelelően hasznosulni.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .