Kedvenceink, a bogyós gyümölcsök – 5 ínycsiklandó desszert receptje

A Nők Lapja 2021/28. számának Gasztro rovata.

A színes gyöngyszemekre emlékeztető fanyarédes bogyós gyümölcsök a nyár bőkezű ajándékai, külön-külön és együttesen is pazar édességeket, süteményeket, desszerteket készíthetünk belőlük. Garantáltan nagy sikert aratunk majd! Lajos Mari receptjei.

Bogyós gyümölcs és sárgadinnye saláta

Elkészítési idő: 25 perc + 4 óra hűlési idő

1 adag: 218 kcal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 g porcukor/3 ek. méz
  • 2 tasak vaníliás cukor (20 g)
  • 1 citrom
  • 1 dl őszibarack-dinnye vodka vagy dinnyelikőr
  • 1 kisebb sárgadinnye (600 g)
  • 4 őszibarack (400 g)
  • 300 g bogyós gyümölcs vegyesen (málna, eper, ribizlifélék, szeder, áfonya)
  • 4 mentabóbita

A porcukrot/mézet, a vaníliás cukrot, a citrom átszűrt levét és a vodkát/likőrt mélyebb tálba öntjük, elkeverjük.

A megmosott, kettévágott, magjaitól megfosztott dinnyét vékony gerezdekre szeljük. Kivágjuk a héjból a gyümölcshúst, felaprózzuk, a tálba tesszük. Az őszibarackot 1 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját, kimagozzuk, felaprózzuk, és a dinnyéhez adjuk. Lefedjük, legalább 4 órára hidegre tesszük.

Tálalás előtt a bogyós gyümölcsöket (a málna kivételével) leöblítjük. A dinnyesalátát lazán összekeverjük, levével együtt öblös kelyhekbe/tálkákba szedjük, megszórjuk a bogyós gyümölcsökkel, és mentabóbitákkal díszítve kínáljuk. Tejszínhabot, vaníliafagylaltot adhatunk hozzá.

Tippek:

  • Alkohol helyett rostos őszibaracklével, rumaromával is készíthetjük.
  • A gyümölcssalátát bóléstálba szedjük, felöntjük 7 dl félédes pezsgővel, majd bólés/kompótos tálkákba szedve kínáljuk.
    Tovább olvasnál?
    Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
    Próbáld ki most kedvezményesen!