Hogyan menedzseljük jól az időnket? A Nők Lapja 2021/21. számának cikke.

Hányszor érezzük, hogy nem elég már huszonnégy óra, és azt sem tudjuk, mihez kapjunk! Közben épp arra nem marad időnk, amire legjobban szeretnénk. Mit rontunk el? 

Nem csak velünk lehet a baj. Csiszka Noémi szervezet- és személyzetfejlesztő, mentálhigiénés szakember szerint nagyon sok szerepben kell egyszerre helytállnunk. Ez ugyan régen is így volt, de mostanában megnövekedtek a szerepekkel kapcsolatos elvárások, jól kell teljesítenünk a munkahelyünkön, és egyre több feladatot kell ellátnunk szülőként is, gondoljunk csak az online oktatásra vagy a férfiak korábbinál nagyobb szerepvállalására a gyereknevelésben. A rugalmasabb személyiségű emberek jobban boldogulnak, de nagyon sokan szenvednek. –

Inkább a nők azok, akik úgy érzik, nem is panaszkodhatnak, gyakran óriási bennük a tökéletességre való törekvés – vélekedik a szakember. – Sok örökösen tevékenykedő ember megtiltja a maga számára a pihenést. Ennek családi minták is lehetnek a hátterében: „majd pihenünk a föld alatt”, „aki nem dolgozik, ne is egyék”, „anyánk soha nem ült le egy percre sem”.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több tipp a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .