Egy inspiráló élet. A Nők Lapja 2021/20. számának cikke.

Ötvenkét éves és csúcsformában van, pedig már régóta nem a külsejéből él. A kilencvenes évek egyik leghíresebb szupermodellje ma elismert fotográfus, stílusikon és olyan életművész, akitől szívesen fogadjuk az inspirációt.

1990. A kábeltévék épphogy bekerültek otthonunkba, és délutánonként a tizenéves generáció egy emberként szívta magába azt a függést okozó audiovizuális élményt, amit a Music Television jelentett. És jött az a bizonyos fekete-fehér klip, amely mindannyiunkban felkeltette az ébredező szexualitást: Chris Isaak Wicked Game-je. Az énekes, miközben arról dúdol, nem akar szerelembe esni, meztelenül ölelkezik a fekete homokos tengerparton egy világító szemű, sötét hajú, döbbenetesen szép nővel – aki nem más, mint Helena Christensen. „Örökké hálás leszek Herb Rittsnek ezért a kisebb csodáért” – mondta később Christensen, a világhírű divatfotósra utalva, aki ez alkalommal a videó rendezőjeként alkotott maradandót. „Fogalmam sem volt, hogy ennyire erős érzelmeket kelt majd a nézőkben. Főleg, mivel a meleg láván és az éles köveken futva csupa seb lett a lábam. Borzalmas volt a forgatás, de végül minden pillanata megérte!”

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan indult a karrierje, és hogyan lett belőle fotográfus?
Milyen szerepet tölt be az életében a romantika?
Mit érdemes még tudni róla?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .