Főszerepben a zöldségek! A Nők Lapja 2021/8. számának Gasztro rovata.

A böjt nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk az ínycsiklandó, tápláló finomságokról. Jamie Oliver zöldséges fogásait a család minden tagja örömmel fogyasztja majd!

A receptek és a képek eredetije Jamie Oliver Vega című könyvében jelent meg a Park Kiadó gondozásában. Ételfotók: © 2019 Jamie Oliver Enterprises Limited Magyar Kiadás © 2019 Park Könyvkiadó, Budapest, Fordította: Szitás Erzsébet.

Szuper spenótos palacsinták

avokádó, paradicsom, cottage cheese, csili és koriander 
6 adag – 25 perc
• 1 érett avokádó • 350 g különböző színű koktélparadicsom • 100 g bébispenót • 3 szál újhagyma • 1⁄2 csokor friss korianderzöld (15 g) • 1 lime • extraszűz olívaolaj • 1 nagy méretű tojás • 1 bögre sütőporos liszt • 1 bögre félzsíros tej • olívaolaj • 300 g cottage cheese • csípős csiliszósz
Vágd félbe az avokádót, távolítsd el a magját és a héját, majd szeleteld vékonyra. Negyedeld el a paradicsomokat, tedd mindet egy tálba a spenót negyedével. Távolítsd el az újhagymák végét, karikázd mindhárom szálat vékonyra, csipkedd le a koriander leveleit, szórd ezeket is a többihez, aztán facsard rájuk a lime levét. Spricceld meg 1 evőkanál extraszűz olívaolajjal, ízesítsd tökéletesre tengeri sóval és fekete borssal, aztán forgasd össze, hogy mindenütt bevonja. Üsd a tojást turmixgép poharába, add hozzá a lisztet, a tejet, a félretett spenótleveleket, ízesítsd nagy csipet tengeri sóval és fekete borssal, dolgozd simára. Tegyél a tűzhelyre közepes lángon egy tapadásmentes palacsintasütőt, kend ki egy kevés olívaolajjal, majd önts bele egy vékony réteg tésztát, forgasd körbe, hogy tökéletesen szétterüljön. Mindössze 2 percig süsd az egyik oldalán, vagy míg enyhén megpirul, csúsztasd tányérra, és ismételd. Minden palacsintára kanalazz egy kevés cottage cheese-t, avokádósalátát, aztán mehet rájuk pár jókora löket csiliszósz. Tálald igazán szépen egy-egy extra lime-gerezddel, hogy ráfacsarhassátok, és tükörtojással a tetejükön, ha szereted így.

(Spenót helyett zsenge zöldfűszerek keverékével is remek, például petrezselyemzölddel, mentával, bazsalikommal vagy tárkonnyal – amivel csak jólesik!)

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több recept a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .