A Nők Lapja állásfoglalása a Nem bocsátom meg cikk kapcsán (update)

Bocsánatot kérünk minden kedves olvasónktól, és együttérzésünket fejezzük ki minden érintett felé.

„A Nők Lapja az alapértékeihez híven a családot helyezi a középpontba. Ahogy mindig, itt is leírjuk, hogy a nőkkel szembeni családon belüli erőszak az emberi méltósággal szembeni súlyos támadás. A felelősség mindig azt terheli, aki ütésre emeli a kezét. A Nem bocsátom meg cikk kapcsán hibázott a magazin abban, hogy nem szakértő válaszolt egy ilyen nehéz helyzetben levő olvasó levelére. Egy bántalmazó kapcsolatban az empátiára buzdítás nem jelenthet tényleges megoldást. Bocsánatot kérünk minden kedves olvasónktól, és együttérzésünket fejezzük ki minden érintett felé.

Fontosnak tartjuk, hogy a családtagok biztonságban, szeretetben, egymást támogatva éljenek együtt. Ennek egyik záloga a nők és a férfiak közötti tényleges egyenlőség elősegítése. Elítéljük az erőszak minden formáját, így a családon belüli agressziót is, legyen az lelki, verbális vagy fizikai.

Koronczay Lilla Tárd ki a szíved! sorozatából a már korábban nyomdába küldött és május 27-én megjelenő rész az utolsó. A szerkesztőség, amelynek értékei között a hiteles tájékoztatás alapvető fontosságú, a jövőben az olvasói levelekre csak képzett szakemberek tollából származó megszólalásokat közöl.”

Vékási Andrea, Nők Lapja főszerkesztő

UPDATE:

A mai nap során több családon belüli erőszak bántalmazottjait támogató szakértővel is konzultáltunk, a jövőben csak az ő szakmai támogatásukkal jelentetünk meg cikket a témában. A levélíró olvasónkat igyekszünk összekötni a Hintalovon Alapítvány segítőivel, hogy tényleges szakmai segítséghez jusson. Koronczay Lilla Tárd ki a szíved! sorozatából a már korábban nyomdába küldött és május 27-én megjelenő rész lesz az utolsó. A szerkesztőség, amelynek értékei között a hiteles tájékoztatás alapvető fontosságú, a jövőben az olvasói levelekre csak képzett szakemberek tollából származó megszólalásokat közöl.

„Kétségkívül hibás volt a válaszom. Hiszen nem mondta ki egyértelműen, amit egyébként gondolok, hogy egyetlen pofonra sincs mentség, és hogy az erőszak megengedhetetlen. Nem ítélte el a férfit kategórikusan, és túlságosan is az elkövetőt mentegette. Hiba volt. Ezúton kérek elnézést mindenkitől, akit megbántottam vele!”

Koronczay Lilla