Most egy tésztába csomagolt finomságot készítettünk air fryerben, az eredmény szerintünk nagyon meggyőző lett, érdemes kipróbálni Vrábel Kriszta receptjét.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- 50 dkg darált marhahús (vagy sertéshús)
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl paradicsomszósz
- só, bors, szerecsendió
- 15 dkg bébispenót (helyettesíthető leveles spenóttal)
- 20 dkg feta sajt
- 6 darab réteslap
- 1 tojás a kenéshez
- 2 evőkanál fehér szezámmag a szóráshoz
- A finomra kockázott vöröshagymát kevés olívaolajon dinszteljük puhára, adjuk hozzá a darált marhahúst, 1 gerezd zúzott fokhagymát. Pirítsuk le a húst, pároljuk 5-6 percet, és tegyük bele a paradicsomszószt. Öntsük fel kb. 1 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval, lefedve főzzük a húst közepes lángon 30 percet, ha szükséges, pótoljuk a vizet.
- Közben a megmosott, lecsepegtetett, szükség szerint feldarabolt spenótot serpenyőben fonnyasszuk meg 1 perc alatt kevés olívaolajon a másik gerezd zúzott fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, keverjük el a húsos raguval. Morzsoljuk hozzá a fetát is.
- A réteslapokat egyesével töltsük meg vékony rúdnak a hat részre szedett raguval, és csigavonalban tekerjük fel egy darab sütőpapírra. A következő rudat mindig az előző végéhez illesszük.
- Helyezzük a sütőpapírral együtt az air fryer kosarába, és kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg a szezámmaggal. 200 °C-os air fryerben 15-18 perc alatt süssük készre.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + FŐZÉS
SÜTÉS 15-18 PERC
KALÓRIA 799 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta
Ez is érdekelhet: Készíts otthon saját bureket – mutatjuk a receptet!
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/11. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.
