Spenótos, fetás, paradicsomos húsraguval töltött rétestekercs

Spenótos, fetás, paradicsomos húsraguval töltött rétestekercs

Az air fryer, vagyis a forrólevegős fritőz elképesztő népszerűségre tett szert az elmúlt években, ami nem csoda, hiszen elképesztően sokrétűen lehet használni, a hústól a zöldségen át a desszertekig mindent süthetünk benne.

Most egy tésztába csomagolt finomságot készítettünk air fryerben, az eredmény szerintünk nagyon meggyőző lett, érdemes kipróbálni Vrábel Kriszta receptjét.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 50 dkg darált marhahús (vagy sertéshús)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl paradicsomszósz
  • só, bors, szerecsendió
  • 15 dkg bébispenót (helyettesíthető leveles spenóttal)
  • 20 dkg feta sajt
  • 6 darab réteslap
  • 1 tojás a kenéshez
  • 2 evőkanál fehér szezámmag a szóráshoz
  1. A finomra kockázott vöröshagymát kevés olívaolajon dinszteljük puhára, adjuk hozzá a darált marhahúst, 1 gerezd zúzott fokhagymát. Pirítsuk le a húst, pároljuk 5-6 percet, és tegyük bele a paradicsomszószt. Öntsük fel kb. 1 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval, lefedve főzzük a húst közepes lángon 30 percet, ha szükséges, pótoljuk a vizet.
  2. Közben a megmosott, lecsepegtetett, szükség szerint feldarabolt spenótot serpenyőben fonnyasszuk meg 1 perc alatt kevés olívaolajon a másik gerezd zúzott fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, keverjük el a húsos raguval. Morzsoljuk hozzá a fetát is.
  3. A réteslapokat egyesével töltsük meg vékony rúdnak a hat részre szedett raguval, és csigavonalban tekerjük fel egy darab sütőpapírra. A következő rudat mindig az előző végéhez illesszük.
  4. Helyezzük a sütőpapírral együtt az air fryer kosarába, és kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg a szezámmaggal. 200 °C-os air fryerben 15-18 perc alatt süssük készre.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + FŐZÉS
SÜTÉS 15-18 PERC
KALÓRIA 799 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

Ez is érdekelhet: Készíts otthon saját bureket – mutatjuk a receptet!

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/11. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO november

Ajánlott videó