„Könnyű vacsoraként és húsok mellé különlegesebb köretként egyaránt készítem ezt a sült padlizsánt, ha grillezünk, a rácsra is simán rádobom. A »feltétet« lehet persze variálni, nekünk a legjobban érett, lédús paradicsommal és fetával vagy mozzarellával tetszik.”
Hozzávalók 4 személyre előételként, 2 személyre főételként:
- 3 közepes (kb. 80 dkg) padlizsán
- só, frissen őrölt bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 darab (30-40 dkg) érett paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 15 dkg feta sajt
- A padlizsánokat 1 cm vastag hosszanti szeletekre vágjuk, megsózzuk, és 15 percig pihentetjük, hogy levet eresszenek. Közben a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
- A padlizsánszeleteket leöblítjük, szárazra töröljük, majd megkenjük az egyik gerezd zúzott fokhagymával kevert olívaolajjal. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és az előmelegített sütőben 10- 15 perc alatt puhára sütjük.
- A paradicsomokat felkockázzuk, a másik gerezd tisztított fokhagymát vékonyra vágjuk, a paradicsomhoz forgatjuk. Mindegyik padlizsánszeletre teszünk a paradicsomból, az aprított petrezselyemből, fetát morzsolunk rá, végül megszórjuk frissen őrölt borssal. Köretként is adhatjuk, például csirkehús mellé.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS 10-15 PERC
KALÓRIA 512 KCAL/ADAG FŐÉTELKÉNT
Recept és fotó: Vigh Krisztina
Egészséges, könnyen elkészíthető, mégis különleges ebédre vágysz? Elő az air fryerrel, hiszen a padlizsán ebben is remekül működik!
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/09. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.
