Sütőben sült padlizsán paradicsommal és fetával

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű: sütőben sült padlizsán paradicsommal és fetával

A Nők Lapja Konyhában minden hónapban felteszünk egy kérdést, amire állandó szerzőink egy-egy recepttel válaszolnak. Most azt kérdeztük tőlük, mit készítenek szívesen padlizsánból – mutatjuk, milyen receptre esküszik Vigh Krisztina!

„Könnyű vacsoraként és húsok mellé különlegesebb köretként egyaránt készítem ezt a sült padlizsánt, ha grillezünk, a rácsra is simán rádobom. A »feltétet« lehet persze variálni, nekünk a legjobban érett, lédús paradicsommal és fetával vagy mozzarellával tetszik.”

Hozzávalók 4 személyre előételként, 2 személyre főételként:

  • 3 közepes (kb. 80 dkg) padlizsán
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 darab (30-40 dkg) érett paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg feta sajt
  1. A padlizsánokat 1 cm vastag hosszanti szeletekre vágjuk, megsózzuk, és 15 percig pihentetjük, hogy levet eresszenek. Közben a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  2. A padlizsánszeleteket leöblítjük, szárazra töröljük, majd megkenjük az egyik gerezd zúzott fokhagymával kevert olívaolajjal. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és az előmelegített sütőben 10- 15 perc alatt puhára sütjük.
  3. A paradicsomokat felkockázzuk, a másik gerezd tisztított fokhagymát vékonyra vágjuk, a paradicsomhoz forgatjuk. Mindegyik padlizsánszeletre teszünk a paradicsomból, az aprított petrezselyemből, fetát morzsolunk rá, végül megszórjuk frissen őrölt borssal. Köretként is adhatjuk, például csirkehús mellé.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS 10-15 PERC
KALÓRIA 512 KCAL/ADAG FŐÉTELKÉNT

Recept és fotó: Vigh Krisztina

Egészséges, könnyen elkészíthető, mégis különleges ebédre vágysz? Elő az air fryerrel, hiszen a padlizsán ebben is remekül működik! 

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/09. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO címlap szeptember

Ajánlott videó