Csak tömd meg a kéznél lévő zöldségeket (padlizsántól a cukkinin át a paradicsomig) húsos, halas vagy vega töltelékkel, dobd be őket az air fryerbe, és 20-25 perc múlva ehetsz is! Vrábel Kriszta most töltött padlizsánra mutat egy remek receptet.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- 25 dkg darált marhahús
- 10 dkg barna lencse
- 2 dl paradicsomszósz
- só, bors
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál csilikrém
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 4 kisebb padlizsán
- 1-1 kis csokor friss menta és koriander
- 2 evőkanál tahini
- 1,5 dl natúr görög joghurt
- A kockázott vöröshagymát 2 evőkanál olívaolajon dinszteljük puhára, adjuk hozzá a húst, pirítsuk fehéredésig, tegyük bele az átöblített, lecsöpögtetett lencsét. Öntsük fel a paradicsomszósszal és 2 dl vízzel.
- Főzzük a ragut 30 percet, amíg a lencse is megpuhul, ha szükséges, pótoljuk a vizet. Közben ízesítsük sóval, borssal, a római köménnyel, a csilikrémmel, a zúzott fokhagymával és a fahéjjal.
- A padlizsánok végeit vágjuk le, hosszában vágjuk őket ketté, irdaljuk be a vágott felüket, sózzuk, kenjük meg olajjal, és 180 °C-os air fryer sütőpapírral bélelt kosarában süssük elő 10 perc alatt.
- Szedjük a forró padlizsánokra a húsragut, majd 200 °C-on 8-10 perc alatt süssük össze. Szórjuk meg apróra vágott korianderrel és mentával. A tahinivel elkevert joghurttal megcsepegtetve kínáljuk. (Kisebb méretű air fryerben 2 részletben süssük!)
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + FŐZÉS, SÜTÉS
KALÓRIA 387 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta
Ez is érdekelhet: Íme, a tuti tipp az air fryer tisztításához
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Air Fryer különszámában jelent meg – a magazint keresd az újságárusoknál! Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.
