Fahéjas bundás kalács vaníliasodóval

Pazar reggeli egyenesen az air fryerből: fahéjas bundás kalács vaníliasodóval

Tudtad, hogy az air fryert a reggelid megalkotásához is használhatod?

A forrólevegős fritőz lehetőséget ad például arra, hogy minimális olajjal (és szaggal) süss bundás kenyeret, szuper tojásételek készíthetők benne, nem mellesleg isteni ropogósra süti a házi müzlikeverékedet is. Vigh Krisztina most bundás kalácsra mutat egy remek receptet!

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 4 szelet (kb. 20 dkg) kalács, felkockázva
  • kevés olaj vagy olajspray
  • porcukor a tetejére

A sodóhoz:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 2-3 evőkanál cukor
  1. A felvert tojást, a tejet, a fahéj felét, a vaníliás cukrot és a sót elkeverjük, majd beleforgatjuk a kalácskockákat.
  2. Az air fryer belsejét kibéleljük sütőpapírral vagy olajspray-vel befújjuk. Beletesszük a kalácskockákat, a tetejét is befújjuk/megkenjük olajjal.
  3. A kalácskockákat 150 °C-on 8-10 percig sütjük, félidőnél óvatosan átkeverjük, hogy minden oldal megpiruljon.
  4. Közben elkészítjük a vaníliasodót: a pudingport kevés hideg tejjel elkeverjük, cukrozzuk, majd a többi, felforralt tejhez adva sűrűre főzzük.
  5. A sült kalácskockákat sodóval meglocsolva, a maradék fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk. Adhatunk mellé friss gyümölcsöket is.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 868 KCAL/ADAG

Ha az ebéd utáni desszertet is air fryerben készítenéd, próbáld ki Vigh Krisztina meggyes tekercsét is!

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Air Fryer különszámában jelent meg – a magazint keresd az újságárusoknál! Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

Nők Lapja Konyha Air fryer

Ajánlott videó