Ez, illetve a gyorsabb sütési idő segít abban, hogy kívülről pirult, karamellizált réteg képződjön a húsokon, de belül puhák, szaftosak maradjanak. Vrábel Kriszta elárulja, ő hogyan készíti a csirkemellet.
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg hámozott, darabolt paradicsom (fél konzerv)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál morzsolt oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 60 dkg csirkemellfilé, szeletelve
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 10 dkg pankómorzsa vagy házi zsemlemorzsa
- kevés olaj/olajspray
- 12,5 dkg mozzarella
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- A paradicsomot szedjük lábosba, adjuk hozzá az olívaolajat, a szárított oregánót, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. 15 perc alatt főzzük össze sűrű mártássá.
- Közben a megmosott, szárazra törölt csirkemellszeleteket enyhén sózzuk körbe, majd panírozzuk be a megszokott módon: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pankómorzsába forgassuk.
- Az air fryer kosarát béleljük ki sütőpapírral, a papírt kenjük meg olajjal, helyezzük rá a bepanírozott csirkemelleket, és spricceljük meg olajjal. 200 °C-on süssük 15 percet, sütés közben egyszer fordítsuk meg a hússzeleteket.
- Osszuk szét a hússzeletek tetején a paradicsomszószt, fedjük be őket mozzarellaszeletekkel, majd további 5 percet süssük 200 °C-on. Szórjuk meg friss bazsalikommal, így tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 537 KCAL/ADAG
Fotó: Vrábel Kriszta
Ez is érdekelhet: Így kerüld el a legnagyobb hibát, amit az air fryerben elkövethetsz
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Air Fryer különszámában jelent meg – a magazint keresd az újságárusoknál! Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.
