Balázs Barbi szuper receptet ajánl.

Olcsón előállítható, laktató, igazi nyári étel a lepény, aminek tészta ugyanúgy lehet az alapja, mint zöldség, és amelyet bármivel könnyen feldobhatunk, amit épp a hűtőben vagy a kamrában találunk. Próbáld ki te is Balázs Barbi receptjét!

Hozzávalók 4 személyre/8 darabhoz

A tésztához:

  • 40 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 2 dl langyos víz
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 1 teáskanál só
  • 3-4 dl tejföl a tálaláshoz

A töltelékhez:

  • 35 dkg leveles spenót vagy bébispenót
  • olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg feta
  1. A tésztához a lisztet, a langyos vizet, a natúr joghurtot és a sót tálba mérjük, összegyúrjuk, és 30 percet pihentetjük.
  2. A töltelékhez a megmosott, lecsepegtetett, szükség szerint feldarabolt spenótot kevés olajon megpároljuk a zúzott fokhagymával, majd mikor összeesett, a morzsolt fetával elkeverjük.
  3. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket gömbölyítjük, majd lisztezett deszkán 15 cm átmérőjű, vékony koronggá nyújtjuk.
  4. A spenótos tölteléket a korongok egyik felére terítjük, ráhajtjuk a másik felét, tenyerünkkel lelapítjuk.
  5. Olajjal kent serpenyőben mindkét oldalát oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük, sós-borsos tejfölt kínálunk mellé.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + PIHENTETÉS
KALÓRIA 637 KCAL/ADAG (318 KCAL/DARAB)

Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

Ez is érdekelhet: Cukkinilekvár, egy „átverős” ínyencség, ha spórolni szeretnél

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/08. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO augusztus címlap

Ajánlott videó