Olcsón előállítható, laktató, igazi nyári étel a lepény, aminek tészta ugyanúgy lehet az alapja, mint zöldség, és amelyet bármivel könnyen feldobhatunk, amit épp a hűtőben vagy a kamrában találunk. Próbáld ki te is Balázs Barbi receptjét!
Hozzávalók 4 személyre/8 darabhoz
A tésztához:
- 40 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 2 dl langyos víz
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 1 teáskanál só
- 3-4 dl tejföl a tálaláshoz
A töltelékhez:
- 35 dkg leveles spenót vagy bébispenót
- olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg feta
- A tésztához a lisztet, a langyos vizet, a natúr joghurtot és a sót tálba mérjük, összegyúrjuk, és 30 percet pihentetjük.
- A töltelékhez a megmosott, lecsepegtetett, szükség szerint feldarabolt spenótot kevés olajon megpároljuk a zúzott fokhagymával, majd mikor összeesett, a morzsolt fetával elkeverjük.
- A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket gömbölyítjük, majd lisztezett deszkán 15 cm átmérőjű, vékony koronggá nyújtjuk.
- A spenótos tölteléket a korongok egyik felére terítjük, ráhajtjuk a másik felét, tenyerünkkel lelapítjuk.
- Olajjal kent serpenyőben mindkét oldalát oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük, sós-borsos tejfölt kínálunk mellé.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + PIHENTETÉS
KALÓRIA 637 KCAL/ADAG (318 KCAL/DARAB)
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes
Ez is érdekelhet: Cukkinilekvár, egy „átverős” ínyencség, ha spórolni szeretnél
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/08. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.
