Újratöltött hétvégi gasztrónkban hétről-hétre 5000 forint alatt kihozható, mégis vasárnapi hangulatú ebédmenü ötletekkel jövünk. Az árakat az online is elérhető áruházak legkedvezőbb árú termékeinek átlagárából számoljuk, így előfordulhat, hogy egyik vagy másik alapanyagot a menü olvasásakor kicsit kevesebb vagy épp több pénzért érhetik el olvasóink.
De talán nem is a fillérre pontos elszámolás, hanem a jót olcsón egyszerű alapelve, és a közös ötletelés a lényeg.
Lássuk, mit hozunk ki ezen a héten egyetlen pizza árából!
1. Hideg tökleves kaporral és tejföllel
Hozzávalók 4 főre:
- Gyalult tök – 500 g – 300 Ft
- Vöröshagyma – 1 fej – 30 Ft
- Kapor – 1 csokor – 200 Ft
- Tejföl – 200 g – 200 Ft
- Olaj – 1 evőkanál – 20 Ft
- Liszt – 1 evőkanál – 10 Ft
- Só, bors – minimális költség
Elkészítés:
- A finomra vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a tököt és kaprot, majd vízzel felöntve puhára főzzük.
- Kevés liszttel és tejföllel habarást készítünk, hozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
- Hűtve tálaljuk.
2. Csípős csirkemáj pirított tésztával
Hozzávalók 4 főre:
- Csirkemáj – 500 g – 750 Ft
- Sárgarépa – 1 db – 100 Ft
- Újhagyma – 1 csokor zöldje – 200 Ft
- Hagyma – 2 fej – 60 Ft
- Fokhagyma – 2 gerezd – 30 Ft
- Paprika (lehet zöld vagy hegyes erős) – 1 db – 100 Ft
- Szójaszósz – 1 evőkanál – 50 Ft
- Erőspaprika krém vagy csili – ízlés szerint – 30 Ft
- Napraforgó olaj – 2 evőkanál – 40 Ft
- Spagetti vagy szélesmetélt tészta – 400 g – 300 Ft
- Só, bors – minimális költség
Elkészítés:
- A hagymát és a zöldségeket szeleteljük, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, paprikát, csirkemájat.
- Fűszerezzük szójaszósszal, csilivel, sóval, borssal, majd erős lángon pirítjuk, amíg a máj meg nem puhul.
- Közben megfőzzük és kevés olajon átpirítjuk a tésztát, amit végül összeforgatunk a májas raguval.

Egyszerű, de nagyszerű a vaníliás guba házi vaníliasodóval (és esetleg némi vaníliafagylalttal) (Fotó: Getty Images)
3. Vaníliás guba házi vaníliasodóval
Hozzávalók 4 főre:
- Kifli – 4 db (szikkadt is jó) – 240 Ft
- Tej – 5 dl – 250 Ft
- Tojás – 2 db – 180 Ft
- Cukor – 3 evőkanál – 25 Ft
- Vaníliás cukor – 1 csomag – 30 Ft
- Vaj vagy margarin – 30 g – 80 Ft
- Mazsola (elhagyható) – 50 Ft
- Só – minimális költség
Elkészítés:
- A tejet felforraljuk, a tojások sárgájával, cukorral, vaníliás cukorral elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett visszatesszük a tűzre és besűrítjük – ez lesz a sodó.
- A felkarikázott kifliket vajjal megkenjük, tűzálló tálba rétegezzük, leöntjük a sodóval, majd 180 fokon 20 perc alatt összesütjük.
- Mazsolával vagy kakaóval is megszórhatjuk a gubát.
Teljes menü költsége: kb. 5000 Ft / 4 fő
Három fogás, tele nyári hangulattal és karakteres ízekkel – mindez egyetlen pizza áráért.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó: A korábbi hétvégi gasztrókat itt találod
Kiemelt kép: Getty Images
"
"