Újratöltött hétvégi gasztrónkban hétről-hétre 5000 forint alatt kihozható, mégis vasárnapi hangulatú ebédmenü ötletekkel jövünk. Az árakat az online is elérhető áruházak legkedvezőbb árú termékeinek átlagárából számoljuk, így előfordulhat, hogy egyik vagy másik alapanyagot a menü olvasásakor kicsit kevesebb vagy épp több pénzért érhetik el olvasóink.
De talán nem is a fillérre pontos elszámolás, hanem a jót olcsón egyszerű alapelve, és a közös ötletelés a lényeg.
Lássuk, mit hozunk ki ezen a héten egyetlen pizza árából!
Fokhagymás-spenótos burgonyakrémleves
Hozzávalók 4 főre:
- Burgonya – 600 g – 240 Ft
- Mirelit spenót (szeletelt) – 450 g – 400 Ft
- Fokhagyma – 3 gerezd – 35 Ft
- Vöröshagyma – 1 fej – 30 Ft
- Napraforgóolaj – 1 evőkanál – 20 Ft
- Tejföl – 150 g – 150 Ft
- Só, bors – minimális költség
Elkészítés:
- A hagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, felöntjük vízzel, majd mikor megfőtt, beletesszük a spenótot.
- Puhulás után botmixerrel krémesítjük, végül tejföllel dúsítjuk.

Szemet gyönyörködtet és finom is a spenótos burgonyakrémleves! (Fotó: Getty Images)
Csirkés házi lasagne
Hozzávalók 4 főre:
- Darált csirkehús (pl. combfiléből) – 600 g – 1 500 Ft
- Lasagne tészta – 250 g – 500 Ft
- Paradicsompüré – 400 g – 300 Ft
- Vöröshagyma – 1 fej – 30 Ft
- Fokhagyma – 2 gerezd – 25 Ft
- Olaj – 1 evőkanál – 20 Ft
- Liszt – 1 evőkanál – 10 Ft
- Tej – 3 dl – 150 Ft
- Sajt (trappista jellegű) – 150 g – 400 Ft
- Só, bors, oregano – minimális költség
Elkészítés:
- A húst hagymával, fokhagymával lepirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és fűszerezzük.
- Közben besamelmártást főzünk, azaz az olajon megpirítjuk a lisztet, majd lassan kevergetve tejjel öntjük fel és sűrűre főzzük.
- Egy jénai tálban rétegezzük a tésztát, ragut, besamelt, és végül reszelt sajttal zárjuk.
- 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Rizskoch sárgabaracklekvárral
Hozzávalók 4 főre:
- Rizs – 200 g – 200 Ft
- Tej – 3 dl – 150 Ft
- Víz – 2 dl – gyakorlatilag ingyen
- Tojás – 2 db – 180 Ft
- Cukor – 4 evőkanál – 30 Ft
- Vaníliás cukor – 1 cs – 30 Ft
- Margarin – 30 g – 80 Ft
- Citromhéj – 1 db – 40 Ft
- Lekvár vagy kakaó a tetejére – kb. 200 Ft
- Só – minimális költség
Elkészítés:
- A rizst először víz és tej keverékében puhára főzzük, majd kihűtjük.
- A tojások sárgáját cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a kihűlt rizshez forgatjuk.
- Reszelt citromhéjjal ízesítjük, kivajazott tepsibe simítjuk, és 180 fokon kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük a rizskochot.
- Tálalásnál jöhet rá baracklekvár!
Teljes menü költsége: kb. 4 900 Ft / 4 fő
Jó étvágyat!
Kapcsolódó: A korábbi hétvégi gasztrókat itt találod
Kiemelt kép: Getty Images