Spenótos, csilis csicseriborsó

Egészség a tányéron: a spenótos, csilis csicseriborsó igazi ízbomba

A csicseriborsó tápláló, fehérjében gazdag, jót tesz az emésztésnek, ráadásul dolgozni is nagyon könnyű vele. Bátran húzd elő a tarsolyodból akkor is, ha tapasbulit rendezel!

A tapas (ejtsd: tápász) a spanyol konyha egyik jellegzetessége, kis adagnyi ételt jelöl, ami lehet hideg és meleg is, egy marinált zöldség ugyanúgy lehet tapas, mint a kis adag oldalas. Kis tálkákban, láboskákban szolgálják fel, lényege, hogy a vendég minél többféle finomságot megkóstolhasson. Ajánlunk is egy tuti receptet.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)
  • 25 dkg friss vagy hámozott, darabolt (konzerv) paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál csilikrém
  • 15 dkg bébispenót (helyettesíthető leveles spenóttal)
  1. A finomra vágott vöröshagymát dinszteljük puhára olívaolajon, adjuk hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót, a darabolt paradicsomot és a szeletelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és takaréklángon 20 perc alatt főzzük össze a ragut.
  2. Öntsük hozzá a tejszínt, adjuk hozzá a csilikrémet, és néhány perc alatt forraljuk össze. Végül tegyük bele a megmosott, lecsöpögtetett, szükség szerint összevágott spenótleveleket, és 1 perc alatt fonnyasszuk meg a spenótot a forró raguban.

Elkészítés: 20 perc + főzés
Kalória: 330 kcal/adag

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Vendégváró finomságok különszámában jelent meg.
A magazint keresd azt újságárusoknál!

Vendégváró finomságok 2025