A saslikpálcára tűzött falatok nemcsak rendkívül mutatósan tálalhatók, de akár állva is lehet enni őket, ha például büféasztalos vendégséget tervezel. A desszertet is szívesen nyársra húznád? Vigh Krisztina epres receptjével mindenkit lenyűgözhetsz!
Hozzávalók 12-16 darabhoz:
50 dkg túró | 10 dkg cukor | 3 tojás | 1 csomag vaníliás cukor | csipet só | 23 dkg liszt | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | 1 csomag sütőpor | olaj a sütéshez | 30 dkg eper | porcukor a szóráshoz
- A túrót tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a sót, a lisztet, a citrom reszelt héját és a sütőport, majd egynemű tésztává keverjük (aki szeretné, 1 órára hűtőbe is teheti).
- Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, és forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük.
- A megtisztított epreket félbevágjuk (ha kisebbek, egyben is hagyhatjuk őket), és a túrófánkokat az eperszeletekkel felváltva nyársra húzzuk. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Elkészítés: 30 perc
Kalória: 155 kcal/darab
Recept és fotó: Vigh Krisztina