Túrófánkos, epres nyárs

Tűzd pálcikára a desszertet is! – Túrófánkos, epres nyárs

Hamarosan, május 6-án megjelenik legújabb, Vendégváró finomságok című különszámunk, melyben ellenállhatatlan fogásokat és kreatív tálalási ötleteket is mutatunk, hogy a legkisebb összejövetel is emlékezetes legyen. Addig is itt egy szuper recept a magazinból, amit már most kipróbálhatsz!

A saslikpálcára tűzött falatok nemcsak rendkívül mutatósan tálalhatók, de akár állva is lehet enni őket, ha például büféasztalos vendégséget tervezel. A desszertet is szívesen nyársra húznád? Vigh Krisztina epres receptjével  mindenkit lenyűgözhetsz! 

Hozzávalók 12-16 darabhoz:

50 dkg túró | 10 dkg cukor | 3 tojás | 1 csomag vaníliás cukor | csipet só | 23 dkg liszt | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | 1 csomag sütőpor | olaj a sütéshez | 30 dkg eper | porcukor a szóráshoz 

  1. A túrót tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a sót, a lisztet, a citrom reszelt héját és a sütőport, majd egynemű tésztává keverjük (aki szeretné, 1 órára hűtőbe is teheti).
  2. Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, és forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük.
  3. A megtisztított epreket félbevágjuk (ha kisebbek, egyben is hagyhatjuk őket), és a túrófánkokat az eperszeletekkel felváltva nyársra húzzuk. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Elkészítés: 30 perc
Kalória: 155 kcal/darab

Recept és fotó: Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Vendégváró finomságok különszámában jelent meg.
A magazint május 6-tól keresd azt újságárusoknál!

Vendégváró finomságok 2025