Gombaragu többféle gombából, sült szalonnával

Tartalmas főfogás: Gombaragu többféle gombából, sült szalonnával

Gombából a hét bármely napjára nagyszerű ebédet készíthetünk.

Végre itt a nagybetűs tavasz, ezért a virágba boruló, zöldellő természettel párhuzamosan mi is „kiszínezhetjük” az ételeinket. Hernyák Tomi gombás fogásával könnyen feldobhatjuk a vasárnapi ebédet, bátran hintsük be a tetejét zöldfűszerekkel! Íme a recept:

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg laskagomba | 40 dkg barna csiperkegomba | 20 dkg vargányagomba | olaj | 3 kis fej vöröshagyma | 1 evőkanál cukor | 8 dkg vaj | 4 dl főzőtejszín | 20 dkg húsos füstölt szalonna vagy szeletelt bacon | só, bors

  1. A megtisztított, finomra vágott hagymát 2-3 evőkanál olajon pirítani kezdjük, majd rászórjuk a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett addig sütjük, amíg a cukor rákaramellizálódik a hagymára.
  2. Ekkor rászórjuk a megtisztított gombákat, sózzuk, borsozzuk, beletördeljük a vajat, és kb. 10 perc alatt készre sütjük. Mikor megpuhult a gomba, felöntjük a ragut a tejszínnel. Hagyjuk, hogy kicsit sűrűsödjön a tejszín, majd lehúzzuk a tűzről.
  3. A vékony szeletekre vágott szalonnát 2-3 perc alatt ropogósra sütjük egy serpenyőben. A gombapörköltet főtt tarhonyával vagy csipetke tésztával kínáljuk, a szalonnát tálaláskor tesszük rá.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 833 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/04. lapszámában jelent meg.