Avokádós cukkinispagetti baconnel

Pofonegyszerű, könnyű és egészséges: Avokádós cukkinispagetti baconnel

Az avokádó több szempontból is rendkívül jótékony hatással van a szervezetre, érdemes olykor-olykor becsempészni a heti menünkbe.

Az avokádófa gyümölcse hazánkban is elterjedt, szinte mindenhol kapható, édes és sós fogásokhoz egyaránt megfelelő, nagyon egészséges alapanyag. Rengeteg módon felhasználhatjuk, a salátától kezdve a tésztákon át a szendvicsekig mindenbe tehetjük. Mi most egy könnyű, tavaszias cukkinispagettit dobtunk fel vele.

Hozzávalók 4 személyre:

4 darab cukkini (kb. 1,2 kg) | 6 darab érett avokádó | 3 darab lime | 2 gerezd fokhagyma | só, bors | 20 dkg bacon

  1. A szárvégeitől megfosztott cukkinit mandolinnal vagy spirálozóval vékony spagettiszerű csíkokra vágjuk, és enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük 1 percre, majd azonnal leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  2. Az avokádókat kettévágjuk, kimagozzuk, kikanalazzuk a héjból. A lime levével, illetve a megpucolt fokhagymával krémesre keverjük késes robotgépben (vagy botmixerrel). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A bacont felkockázzuk, serpenyőben megpirítjuk. A cukkinit összeforgatjuk az avokádós krémmel, végül megszórjuk a megpirított baconnel.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 887 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/04. lapszámában jelent meg.