Az avokádófa gyümölcse hazánkban is elterjedt, szinte mindenhol kapható, édes és sós fogásokhoz egyaránt megfelelő, nagyon egészséges alapanyag. Rengeteg módon felhasználhatjuk, a salátától kezdve a tésztákon át a szendvicsekig mindenbe tehetjük. Mi most egy könnyű, tavaszias cukkinispagettit dobtunk fel vele.
Hozzávalók 4 személyre:
4 darab cukkini (kb. 1,2 kg) | 6 darab érett avokádó | 3 darab lime | 2 gerezd fokhagyma | só, bors | 20 dkg bacon
- A szárvégeitől megfosztott cukkinit mandolinnal vagy spirálozóval vékony spagettiszerű csíkokra vágjuk, és enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük 1 percre, majd azonnal leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
- Az avokádókat kettévágjuk, kimagozzuk, kikanalazzuk a héjból. A lime levével, illetve a megpucolt fokhagymával krémesre keverjük késes robotgépben (vagy botmixerrel). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A bacont felkockázzuk, serpenyőben megpirítjuk. A cukkinit összeforgatjuk az avokádós krémmel, végül megszórjuk a megpirított baconnel.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 887 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vigh Krisztina