Idén is előbb indult a medvehagymaszezon. Nem tudod hirtelen, hogy mihez kezdj a tavasz első (és legfinomabb) hírnökével? Próbáld ki Kárai Dávid receptjét a Nők Lapja Konyha archívumából!

A tavasz egyik hírnöke az utóbbi években rendkívül népszerűvé vált, sokan megveszik a piacon, de aztán otthon hirtelen nem tudják, mire használhatnák fel. Kárai Dávid egyszerű, ám annál ízletesebb fogását remekül feldobja a medvehagyma, bátran ajánljuk az egész család számára! 

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg leveles spenót | 1 csokor medvehagyma | 2 evőkanál olaj | 25 dkg ricotta | 10 dkg feta sajt | 1 tojás | só, bors | 5 darab réteslap

  1. A spenótot és a medvehagymát megfonnyasztjuk 1 evőkanál olajon, szűrőbe tesszük, és amikor kihűlt, kinyomkodjuk belőle a levet. Apróra összevágjuk, majd összekeverjük a ricottával, a morzsolt fetával és a tojással. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A réteslapokat egy kiolajozott 20-22 cm átmérőjű piteformába fektetjük úgy, hogy a széle túllógjon. Belesimítjuk a tölteléket, ráhajtogatjuk a maradék tésztát, és megkenjük a tetejét a maradék olajjal.
  3. Aranybarnára sütjük 175 ºC-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 35-40 PERC
KALÓRIA 446 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Kárai Dávid

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/03. lapszámában jelent meg.