A legtöbb nemzetnek megvannak a kedvenc sertéshúsos fogásai. Az ilyen finomságokért Olaszországban sem kell messzire menni, sőt, könnyen elkészíthetjük itthon őket mi magunk is. Hernyák Tomi toszkán sertésragulevesében nem fogsz csalódni!
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma | olívaolaj | 2 gerezd fokhagyma | 20 dkg csiperkegomba | 4 darab paradicsom | 50 dkg sertéscomb vagy -lapocka | 1 nagyobb szál sárgarépa | só, bors | 1-1 nagy csipet szárított kakukkfű, oregánó és bazsalikom | 30 dkg nagy szemű fehér bab
- A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olívaolajon, majd beledobjuk a felszeletelt fokhagymát is. Tovább dinszteljük, és rátesszük a megtisztított, felszeletelt gombát, kis pirítás után a felkockázott paradicsomot, a felkockázott sertéshúst és a megtisztított, felkarikázott sárgarépát is.
- Felöntjük 1,5-2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, a zöldfűszerekkel ízesítjük. Hozzáadjuk a megmosott babot és addig főzzük, amíg minden megpuhul. Sózzuk, ha szükséges, majd forrón tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes