Ha nem akarunk úgy járni, hogy délután érintetlenül szedjük ki a tízóraira adott szendvicset a gyerek táskájából, érdemes kipróbálni Vrábel Kriszta legújabb finomságát (és az alábbi három receptet is).
Hozzávalók 4 darabhoz:
4 főtt tojás | 1 dl tejföl | só, frissen őrölt bors | 1 evőkanál majonéz | 1 teáskanál mustár | pár csepp citrom- vagy lime-lé | 25 dkg morzsolt, főtt kukorica (konzerv) | 30 dkg csirkemellfilé | 1 evőkanál piros currypaszta (vagy 2 evőkanál curry-fűszerkeverék, 2 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 cm-es frissen reszelt gyömbérdarab) | 4 nagyobb zsemle vagy kisebb ciabatta
- Szedjük tálba a pucolt, darabolt főtt tojásokat és a tejfölt, villával törjük pépesre. Ízesítsük sóval, borssal, a majonézzel, a mustárral, pár csepp citrom vagy lime-lével. Keverjük hozzá a lecsöpögtetett kukoricát. Tegyük hűtőbe néhány órára.
- A megmosott, szárazra törölt csirkemellet kenjük körbe currypasztával. Ha nincs pasztánk, kis serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a krémesre reszelt fokhagymát, gyömbért, curry-fűszerkeveréket, sót. Futtassuk át az olajon, de ne égessük meg, hagyjuk kicsit hűlni. Ezzel kenjük meg a csirkemellet.
- Helyezzük a csirkemellet kerámiatálba, fedjük le alufóliával, és süssük 180 ºC-ra előmelegített sütőben 15 percet fólia alatt, majd 5 percet fólia nélkül. Vegyük ki a sütőből, fedjük vissza a fóliával, hagyjuk az alatt kihűlni.
- Amint kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe, és vékonyan felszeletelve felvágottként fogyasszuk. Tízóraira készítsünk a zsemléből, a tojáskrémből és a currys csirkemellből szendvicset. Tehetünk bele kevés salátalevelet is.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 402 KCAL/DARAB
Recept és fotó: Vrábel Kriszta