Érdemes félretenni a szüreti mulatságokon beszerzett minőségi nedűből néhány decit, és elkészíteni vele az alábbi finomságot. Mutatjuk is, hogy hogyan!
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg magozott szilva | 3 dl száraz vörösbor | 2 dl narancslé | 3 evőkanál cukor | fél teáskanál só | 1 rúd fahéj | 3 darab szegfűszeg
A feltéthez: 30 dkg magozott szilva | 1 evőkanál barna cukor | fél evőkanál vaj
- A magozott szilvát a vörösborral, narancslével, cukorral, sóval, fahéjjal, szegfűszeggel és 1 liter vízzel összefőzzük kb. 20 perc alatt, majd a fűszereket eltávolítva leturmixoljuk.
- A feltéthez a szilvát felkockázzuk, a cukorral megszórva a vajon megsütjük, itt-ott hagyjuk karamellizálódni. A levessel kínáljuk.
Tipp: megszórhatjuk aprított pisztáciával is!
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 262 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Nagy Tünde