Hétvégi gasztró: Vörösboros szilvakrémleves karamellizált szilvával

Jó ételt főzni csak jó borral lehet.

Érdemes félretenni a szüreti mulatságokon beszerzett minőségi nedűből néhány decit, és elkészíteni vele az alábbi finomságot. Mutatjuk is, hogy hogyan!

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg magozott szilva | 3 dl száraz vörösbor | 2 dl narancslé | 3 evőkanál cukor | fél teáskanál só | 1 rúd fahéj | 3 darab szegfűszeg
A feltéthez: 30 dkg magozott szilva | 1 evőkanál barna cukor | fél evőkanál vaj

  1. A magozott szilvát a vörösborral, narancslével, cukorral, sóval, fahéjjal, szegfűszeggel és 1 liter vízzel összefőzzük kb. 20 perc alatt, majd a fűszereket eltávolítva leturmixoljuk.
  2. A feltéthez a szilvát felkockázzuk, a cukorral megszórva a vajon megsütjük, itt-ott hagyjuk karamellizálódni. A levessel kínáljuk.

Tipp: megszórhatjuk aprított pisztáciával is!

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 262 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/09. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.