Isteni receptet ajánlunk az év végi bulihoz!

Nincs az a frissen kisült, illatos sajtos falatka, ami ne fogyna el egy órán belül, főleg ha borozunk vagy sörözünk mellette.

Hozzávalók 50-55 darabhoz:

40 dkg liszt + a nyújtáshoz | 10 dkg teljes kiőrlésű liszt | 2 mokkáskanál só| nagy csipet cukor | 3 dl tej | 3 dkg friss élesztő | fél dl étolaj | 1 tojás | 30 dkg natúr krémsajt | csilipor ízlés szerint (elhagyható, ha valaki nem akarja csípősre)
A tetejére: 1 tojás | 2-3 evőkanál szezámmag (fehér és fekete is lehet)

  1. A kétféle lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük. A langyos tejben felfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt, majd a lisztes keverékhez adjuk. Beleöntjük az olajat, beleütjük a tojást, összegyúrjuk, majd 10 percig dagasztjuk. Lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A krémsajtot összekeverjük a csiliporral. A megkelt tésztát lisztezett felületen fél cm vastag téglalappá nyújtjuk, és kb. 3×5 cm-es téglalapokra daraboljuk. Minden téglalap egyik felére egy-egy mokkáskanálnyi krémsajtot teszünk úgy, hogy a másik részét rá tudjuk hajtani, és a széleket össze tudjuk nyomkodni.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsikbe tesszük a darabokat. A tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük a sajtos párnákat.

ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC + KELESZTÉS
SÜTÉS: 15-20 PERC
KALÓRIA: 64 KCAL/DARAB

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/03. lapszámában jelent meg.