Pompás nyári finomságok és hűsítő tippek a Nők Lapja Konyha augusztusi számában

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, de fantáziadús finomságok a nyári szezon alapanyagaiból – hangoló és főszerkesztői levél a Nők Lapja Konyha augusztusi számából.

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 16 kép

Az egyszerűség öröme

Az elmúlt hétvégénk valamiért úgy alakult, hogy nem mentünk sehova a családdal, ami nálunk meglehetősen ritka, még egy fagyizást vagy játszóterezést sem iktattunk be, ez pedig végképp furcsa. Kivételesen a mindjárt 5 éves lányom sem igényelte a kimozdulást, el se akartam hinni, de egy koszos seprűvel 2 óráig eljátszott magában az udvaron. Ő volt a gonosz boszorkány az Ózból, én pedig azon töprengtem, minek neki ezernyi játék, ha ilyen szuperül elvan így is. Aztán míg én házi málnajégkrémet csináltam, ő varázsfőzetet készített földből és vízből. (Utána azért én is „játszottam” egy kicsit a seprűvel, mire eltakarítottam a maradványokat a lépcsőről és a teraszról…)

Szerencsére nem kellett dolgoznom, így a telefon és a laptop sem került elő, végre volt néhány békés órám, amikor nem „kellett” azt olvasnom, mekkora az infláció, illetve milyen tragédiák történtek aznap. Ebéd után aludtam egy órát, így este még olvasni is tudtam egy kicsit anélkül, hogy két oldal után kiesett volna a könyv a kezemből. Vasárnap este aztán megállapítottam, milyen szuper hétvégénk volt, pedig igazából nem történt velünk semmi.

Rá kellett jönnöm, hogy ez a fajta „semmittevés” talán az egyik legjobb feltöltődési forma, még akkor is, ha nem egy tengerparton történik, hanem otthon, cukkinis spagetti készítése és ruhaszortírozás közben. Végre nyugodtan, lazán tudtam főzni, nem görcsöltem azon, hogyan lesz ebéd, ha nem érünk haza időben, és élveztem a nagyi kertjének gyümölcseit, amiket nem méregdrágán kellett megvennem a sarki zöldségesben.

Bízom benne, hogy nem csak rám, de minden kedves olvasónkra is vár még több ilyen laza nap vagy hét augusztusban – mi azzal próbálunk ebben segíteni, hogy egyszerű, gyorsan elkészíthető, mégis fantáziadús fogásokat mutatunk a szezon alapanyagaiból. Főzünk paradicsomból, kukoricából, padlizsánból, cukkiniből, és természetesen a szedres, áfonyás, őszibarackos sütemények sem maradhatnak el. Finomságokat alkotunk halból, tenger gyümölcseiből és csirkemellből, sőt arra is rengeteg ötletünk van, hogyan hűtsük magunkat egy kánikulai napon. Semmittevésre fel, töltsünk egy fröccsöt, a gyereknek dobjuk össze a dinnyepizzát, és zárjuk ki egy kicsit a külvilágot!

Kajári Zsófia, főszerkesztő

Előfizetési lehetőség!
A Nők Lapja Konyha minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 
Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!