Tökéletes vendégváró desszert ez a mákos-szilvás torta, amit gyorsan összeállíthattok, ráadásul másnap, sőt harmadnap is fogyasztattok. Tálaljátok tejszínhabbal, lekvárral, esetleg vaníliaszósszal!

HOZZÁVALÓK EGY 18-20 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:

A tésztához: 20 dkg vaj/margarin, 15 dkg porcukor, 3 tojás, fél csomag sütőpor, 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja, 10 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 15 dkg magozott szilva

A díszítéshez: 2 dl hideg habtejszín, őrölt fahéj, néhány szem magozott szilva

1. A tésztához habosra keverjük a puha vajat/ margarin a porcukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, végül belefogatjuk a sütőporral, reszelt citromhéjjal és mákkal elkevert lisztet, majd a felkockázott szilvát.

2. A masszát sütőpapírral bélelt, 18-20 cm átmérőjű tortaformába töltjük, egyenletesen elkenjük.

3. 160 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 50-55 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük. A tetejét habbá vert tejszínnel, fahéjjal és szilvával díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 50-55 PERC
KALÓRIA 4257 KCAL/EGÉSZ TORTA

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több különleges tortával együtt. 

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Körmendi Imre