Édes-savanyú karfiolragu woktésztával, a húsmentes egytálétel

Könnyű, zöldséges és húsmentes fogást ajánlunk, mely izgalmas édes-savanyú ízvilágának köszönhetően nemcsak a hétköznapokra, de egy-egy különleges alkalomra is kitűnő választás lehet.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 fej vöröshagyma, 2-3 evőkanál olívaolaj, 60 dkg karfiol, 10 dkg sárgarépa, 3 gerezd fokhagyma, 2,5 dl paradicsomszósz, 2,5 dl víz, só, frissen őrölt bors, 3-4 evőkanál méz, 3 evőkanál 10%-os ételecet, 1 mokkáskanál csilikrém vagy 1 kisebb csilipaprika aprítva, 10 dkg szeletelt bambuszrügy (konzerv), 15 dkg woktészta (helyettesíthető üvegtésztával), 10 dkg pörkölt, sós kesudió

1. Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg kevés olajon. Adjuk hozzá a kis rózsákra szedett karfiolt, a tisztított, vékony csíkokra vágott répát és 1 gerezd zúzott fokhagymát. Kevergetve dinszteljük meg.

2. Öntsük fel a paradicsomszósz és víz keverékével, sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a maradék 2 gerezd aprított fokhagymát, a mézet, az ecetet, a csilikrémet és a lecsöpögtetett bambuszrügyet.

3. Szedjük a száraz tésztát a szószba, és 2-3 perc alatt főzzük puhára. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges édesítsük vagy savanyítsuk még, hogy pikáns legyen. Tálaláskor szórjuk meg a kesudióval.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 488 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/9. lapszámában jelent meg több különleges zöldséges fogással együtt. 

Recept és fotó: Vrábel Kriszta