HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma, 2-3 evőkanál olívaolaj, 60 dkg karfiol, 10 dkg sárgarépa, 3 gerezd fokhagyma, 2,5 dl paradicsomszósz, 2,5 dl víz, só, frissen őrölt bors, 3-4 evőkanál méz, 3 evőkanál 10%-os ételecet, 1 mokkáskanál csilikrém vagy 1 kisebb csilipaprika aprítva, 10 dkg szeletelt bambuszrügy (konzerv), 15 dkg woktészta (helyettesíthető üvegtésztával), 10 dkg pörkölt, sós kesudió
1. Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg kevés olajon. Adjuk hozzá a kis rózsákra szedett karfiolt, a tisztított, vékony csíkokra vágott répát és 1 gerezd zúzott fokhagymát. Kevergetve dinszteljük meg.
2. Öntsük fel a paradicsomszósz és víz keverékével, sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a maradék 2 gerezd aprított fokhagymát, a mézet, az ecetet, a csilikrémet és a lecsöpögtetett bambuszrügyet.
3. Szedjük a száraz tésztát a szószba, és 2-3 perc alatt főzzük puhára. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges édesítsük vagy savanyítsuk még, hogy pikáns legyen. Tálaláskor szórjuk meg a kesudióval.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 488 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/9. lapszámában jelent meg több különleges zöldséges fogással együtt.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta