HOZZÁVALÓK EGY 20X30 CM-ES TEPSIHEZ:
A tésztához: 1,5 dl tej, 15 dkg vaj/margarin, 4 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor, 25 dkg cukor, 1 dl natúr joghurt, 2 tojás, csipet só, 1 teáskanál szódabikarbóna, 20 dkg liszt
A mázhoz: 1,5 dl habtejszín, 15 dkg étcsokoládé
A tetejére: 15-20 dkg magozott meggy
1. A tésztához vízgőz fölött összemelegítjük a tejet, a vajat/margarint, a kakaóport és a cukrot, legfeljebb 40 ºC-os legyen. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a joghurtot és a tojást, végül a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet.
2. A masszát egy kb. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt, magas peremű tepsibe öntjük, és 170 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 25 perc alatt. Ekkor még olyan, mintha nyers lenne, de nem kell tovább sütni.
3. A mázhoz felforraljuk a tejszínt, a darabokra tört étcsokoládéra öntjük. Kézi habverővel simára keverjük, majd egyenletesen a kihűlt tésztára kenjük. Megszórjuk a magozott meggyel, tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 25 PERC
KALÓRIA 4674 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több különleges süteménnyel együtt.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre