HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
1 dl tej, 4 dl habtejszín, 5 dkg cukor, 5 lap zselatin, 10 dkg mogyorókrém
A díszítéshez: 5 dkg török mogyoró, 2 dl hideg habtejszín habbá verve
1. A tejet összekeverjük a tejszínnel és a cukorral, forráspontig melegítjük. A zselatinlapokat hideg vízben felpuhítjuk, kinyomkodjuk, majd a tejszínes tejhez adjuk, feloldjuk benne. Belekeverjük a mogyorókrémet is.
2. Hideg vízzel kiöblített, kb. 1,5 dl-es poharakba/csészékbe vagy szufléstálkákba szedjük, a hűtőben egy éjszakát hűtjük.
3. A poharakat meleg vízbe mártjuk, tálra borítjuk a panna cottát. Durvára vágott mogyoróval és tejszínhabbal díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 693 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több krémdesszerttel együtt.
Recept és fotó: Nagy Tünde