HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma, 2-3 evőkanál olívaolaj, 1-1 szál sárga- és fehérrépa, 1 szál angolzeller, 50 dkg darált marha- és sertéshús vegyesen, 2 dl száraz fehérbor, 50 dkg húsos paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, fél dl tej, 40 dkg tagliatelle tészta, parmezán a tálaláshoz
1. Az apróra vágott vöröshagymát dinszteljük meg kevés olajon, adjuk hozzá a hámozott, lereszelt sárgarépát, fehérrépát és az apró kockákra vágott zellert. Dinszteljük puhára 10-15 perc alatt. Dobjuk rá a darált húst, majd gyakori keverés mellett pirítsuk le a húst 10 perc alatt.
2. Öntsük fel a ragut a fehérborral, majd 5 perc után adjuk hozzá a hámozott, kockákra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
3. Egy óra alatt főzzük készre a ragut fedő alatt, alacsony lángon, időnként keverjük meg. Végül adjuk hozzá a tejet, forraljuk össze.
4. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben, szűrjük le, majd tálaljuk a húsos raguval és reszelt parmezánnal.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 740 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/8. lapszámában jelent meg több nagyszerű tésztás fogással együtt.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta