HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
4 darab kacsacomb, 2 gerezd fokhagyma, só
A szószhoz: 40 dkg erdei gyümölcs, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál kakukkfű
A körethez: 10 dkg vaj, 8 levél zsálya, 1 kg konyhakész gnocchi
1. A combokat megmossuk, megtörölgetjük, bedörzsöljük a reszelt fokhagymával. Megsózzuk, és tepsibe helyezzük őket. 180 ºC-ra előmelegített sütőben lefedve sütjük 1,5 órán át, ekkor levesszük a fóliát, és további 15 percig pirítjuk.
2. Az erdei gyümölcsöt lábasban összeforraljuk 1 dl vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és a kakukkfüvet, enyhén sózzuk, majd sűrűre főzzük.
3. A körethez a zsályaleveleket megmossuk, megtöröljük, felaprítjuk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat alacsony hőfokon, beleszórjuk a zsályaleveket, hozzáadjuk a gnocchit. Magasabb hőfokon 10-15 percig sütjük, amíg a gnocchi néhány helyen aranybarnára sül. (Ha nem fér el egyszerre a tepsiben, két adagban készítjük el.) A combokat a mártással és a gnocchival tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 50 PERC
SÜTÉS 105 PERC
KALÓRIA 1440 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/7. lapszámában jelent meg több nagyszerű menüvel együtt.
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina