A legüdébb nyári fogás: csirkenyárs zöldfűszeres zöldborsómártással

Érdemes kihasználni a kiskert és a piac nyári sztárját, a zöldborsót, hiszen finom, egészséges és megannyi formában elkészíthető. Ezúttal csirkével ajánljuk:

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

80 dkg csirkemellfilé, 10-10 levél friss oregánó és bazsalikom, 7 dkg sűrített paradicsom, 50 dkg zöldborsó, só, bors, 2 evőkanál majonéz, fél citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg hónapos retek, olívaolaj

1. A csirkemellet megmossuk, ujjnyi szeletekre vágjuk. A fűszernövényeket finomra vágjuk, 1-1 kávéskanálnyit adunk a sűrített paradicsomhoz. A keverékkel megkenjük a csirkemellszeleteket, 1 órát érleljük hűtőben.

2. A zöldborsót sós, forró vízben puhára főzzük 3 perc alatt, leszűrjük. A felét botturmixszal összepürésítjük a majonézzel, a citromlével, a maradék fűszerekkel, a zúzott fokhagymával és kevés sóval, borssal. A másik felét összekeverjük a megmosott, felszeletelt retekkel. Enyhén megsózzuk, meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal.

3. A pácolt csirkemelleket nyársakra szúrjuk, és felforrósított serpenyőben, kevés olajon (grillen) 2-3 percig sütjük minden oldalukat. Tálaláskor tányérra halmozzuk a retket és a zöldborsót, rátesszük a csirkenyársakat, és meglocsoljuk a fűszeres szósszal.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + PÁCOLÁS
KALÓRIA 441 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/6. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter