Körettel sült hús: céklás-póréhagymás csirkecombok kecskesajttal

Minden háziasszony szereti az egyszerűen elkészíthető ételeket, ilyen például ez a fogás is, hiszen a hús együtt sül a körettel. Fél óra alatt összeállítható a menü, a többi pedig már a sütő dolga!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

50 dkg cékla (lehetőleg apróbb szemű) 20 cm-es póréhagyma | fél dl olaj | só, bors 1 kis csokor kakukkfű | 4-6 darab egész csirkecomb 15 dkg kecskesajt

1. A céklákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a pórét vastagabb karikákra szeljük.

2. A zöldségeket összeforgatjuk az olajjal, sóval, borssal és a kakukkfűlevelekkel. Tepsiben elterítjük, kevés vizet öntünk rá, majd ráfektetjük a besózott csirkecombokat.

3. Alufóliával letakarjuk, és 160 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 50 perc alatt. Ekkor 180 ºC-ra emeljük a hőfokot, levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük a csirke bőrét 15-20 perc alatt. A sütőből kivéve rámorzsoljuk a kecskesajtot, majd tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC, SÜTÉS 50 + 15-20 PERC
KALÓRIA 608 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/02. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept: Bereznay Tamás

Fotó: Körmendi Imre