Megvan a 2018-as év cukormentes tortája és országtortája is!

Idén hat döntős kreációból választották ki Magyarország tortáját, amelynek győztese végül a „Komáromi kisleány” lett. A versenyt tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, akik az ország tortája mellett, az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal közösen kiválasztották a legfinomabb cukormentes desszertet is!

Idén hetedik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, melyre az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak.

Az idei győztes a „Három kívánság” torta lett, mely a budapesti Nándori Cukrászda alkotása. A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet. Házias jellegű alkotás, a családok kedvenc habos tortája lehet. Három domináns összetevője a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró, ami igazi magyar különlegességnek számít. A torta frissességét a pikáns citromlé fokozza, míg a tetejét édes „habfelhő” borítja.

ország cukormentes tortája

A „Három kívánság” alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető könnyű finomság, melyet bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek is. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel évek óta az, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó sütemények iránti növekvő igényre.

A legfinomabb cukormentes torta mellett kihirdették Magyarország Tortáját is, amely idén a Jánoska Cukrászda „Komáromi kisleány” kreációja lett. A Sztaracsek Ádám által készített különlegesség mézes-diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér.

A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 18-án, 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja majd meg.