Gazdag nyári raguleves: „Tex mex” leves vajbabbal, kukoricával

Mi történik, ha az amerikai konyha találkozik a mexikóival? Születik egy olyan fantasztikus fogás, amit külföldön általában a barbecue-partik előételeként fogyasztanak. Ez nem más, mint az ízletes „Tex mex” leves!

texmex leves

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 csokor újhagyma | 4 evőkanál olívaolaj 60 dkg sárgarépa | 30 dkg fehérrépa só, frissen őrölt bors | 30 dkg vajbab 40 dkg kukorica (konzerv) 1 darab kápia paprika 2,5 dl főzőtejszín 1 citrom vagy lime facsart leve

1. A hagyma szárvégeit levágjuk, felkarikázzuk a fehér részt, megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott sárga- és fehérrépát. Felöntjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, főzni kezdjük.

2. Közben megtisztítjuk a vajbabot, levágjuk a szárvégeit, feldaraboljuk, a leveshez adjuk, kb. 20 percig főzzük.

3. Amikor minden megfőtt, hozzáadjuk a leszűrt kukoricát, a felkockázott paprikát, a tejszínt, még 2 percig főzzük a levest. Sózzuk, borsozzuk, a citrom/lime levével ízesítjük. A hagyma szárát finomra vágjuk, ezzel tálaljuk.

A recept a Nők Lapja Konyha 2018/6. számában jelent meg, még több ízletes nyári ragulevessel egyetemben.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője.