Provence-i olívás, paradicsomos csirke – Megszínesíti a tányérod

Ti is várjátok már az igazi tavasz érkezését? Ezzel a fogással odacsempészhetitek az asztalotokra!

R6e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 fej vöröshagyma | olaj | 20 dkg magozott olívabogyó | 40 dkg hámozott, kockázott paradicsom (konzerv) | 1 evőkanál fűszerpaprika | 4 egész csirkecomb | só, provence-i fűszerkeverék

1. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk az összevágott olívabogyókat, a kockázott paradicsomot, a fűszerpaprikát, sót. Összeforraljuk.

2. A csirkecombokat kettévágjuk, sózzuk, bedörzsöljük a provence-i fűszerrel. 2 órát állni hagyjuk a hűtőben. Egy magas falú tepsibe tesszük, ráöntjük a paradicsomos ragut. 165 °C-os sütőben kb. 60 percet sütjük.

ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC + PÁCOLÁS
SÜTÉS: 60 PERC
KALÓRIA: 425 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. márciusi számában jelent meg, még több csirkés recept társaságában.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter