HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma | olaj | 20 dkg magozott olívabogyó | 40 dkg hámozott, kockázott paradicsom (konzerv) | 1 evőkanál fűszerpaprika | 4 egész csirkecomb | só, provence-i fűszerkeverék
1. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk az összevágott olívabogyókat, a kockázott paradicsomot, a fűszerpaprikát, sót. Összeforraljuk.
2. A csirkecombokat kettévágjuk, sózzuk, bedörzsöljük a provence-i fűszerrel. 2 órát állni hagyjuk a hűtőben. Egy magas falú tepsibe tesszük, ráöntjük a paradicsomos ragut. 165 °C-os sütőben kb. 60 percet sütjük.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC + PÁCOLÁS
SÜTÉS: 60 PERC
KALÓRIA: 425 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2017. márciusi számában jelent meg, még több csirkés recept társaságában.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter