Forró finomságok hideg napokra a Nők Lapja Konyha februári számában

Nagyon várjuk már a tavaszt, de egyelőre be kell érnünk az elmúlt heteknél valamivel enyhébb időjárással. Szerencsére a Nők Lapja Konyha receptjei segítenek átvészelni az időszakot, ugyanis ha kell, tetőtől-talpig felmelegítenek, ha pedig arra van szükség, megédesítik a mindennapokat.

Nagyon örültünk, amikor a Fővárosi Állatkert két medvéje, Romolus és Tibor nem látták meg az árnyékukat a Medveünnepen, de ha hihetünk az időjárás előrejelzésnek, sajnos a tavasz egy ideig még várat magára, a hét második felében újra visszajönnek a mínuszok. Öröm az ürömben, hogy jó néhány melengető receptet rejt a tarsolyunk: levesekkel, főzelékekkel és gazdag egytálételekkel készültünk a zord hétköznapokra.

Ami a hétvégét illeti, ezúttal a csirkés fogásokra szavazunk. Ugyan akadnak, akik nem szeretik a csirkemellet – mondván íztelen és száraz – vagy épp a csirkecombot, most bebizonyítjuk, hogy ez nem feltétlenül igaz: e havi számunkban a gazdagon fűszerezett csirkeételeké a főszerep, de lerójuk tiszteletünket a “golyózás” előtt is, húsos, halas vagy éppen zöldséges alternatívákat mutatunk, ha kedvet éreztek a hengergetéshez. :)

kép1

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a Valentin-nap és a farsang mellett sem. A szerelmesek napjára vágykeltő finomságokat ajánlunk az előételektől kezdve egészen a desszertekig, hogy a gyertyafényes vacsora felejthetetlen emlék maradjon. Farsang alkalmából pedig fánkrecepteket mutatunk – akár minden hétvégén kipróbálhatjátok valamelyiket! ;)

Ami az édességeket illeti, mennyei kelt tésztás süteményeket is találtok a magazinban, de emellett gondolunk azokra is, akik nem szeretnek hosszasan pepecselni a konyhában: 15-25 perc alatt elkészíthető „lusta asszony”-desszertjeinket vétek lenne kihagyni.

kép2

Szokásos heti menü és 160 grammos recept rovatunk mellett mutatunk néhány tócsni receptet – nem csak krumpliból –, és a spenótos tészta sokszínűségét is éltetjük. Tartsatok velünk! :)

Ne feledjétek, a Nők Lapja Konyhában is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

nleger

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.