Sonkás-sajtos-bazsalikomos csiga, amiből sosem elég

Habár elsősorban vendégváróként szoktak efféle csigákat készíteni, néha napján magunkat is megörvendeztethetjük a finomsággal.

24e

HOZZÁVALÓK KB. 20 DARABHOZ:

1 tekercs friss vagy mirelit leveles tészta (30 dkg) | 1 marék bazsalikomlevél |20 dkg gépsonka (helyettesíthető vékony, szárított sonkával) | 20 dkg füstölt sajt | bors | olaj a tepsihez

1. A leveles tésztát kitekerjük/lisztezett deszkán kinyújtjuk, rászórjuk a fi nomra vágott bazsalikomot, és egy sodrófával enyhén belenyomjuk. Ráfektetjük a sonkaszeleteket, egyenletesen ráreszeljük a sajtot, enyhén megborsozzuk.

2. A hosszabb oldalánál kezdve feltekerjük a tésztát, 30 percre hűtőbe tesszük. Mikor megdermedt, 1 cm vastag szeleteket vágunk belőle. Kiolajozott tepsire helyezzük a csigákat, egymástól legalább 1 cm távolságra.

3. 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 15 perc alatt, 10 percnél ellenőrizzük, mert a sütési idő függ a tészta vastagságától, illetve a sütő teljesítményétől is. Tálalhatjuk úgy, hogy hurkapálcikát szúrunk bele, és beleállítjuk egy pohárba.

ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
SÜTÉS: 10-15 PERC
KALÓRIA: 115 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. december – 2017. januári számában jelent meg.

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter