Varázslatos karácsony és újév a Nők Lapja Konyha 124 receptjével

Nem állítjuk, hogy a Mikulás nagy ínyenc lenne, hiszen általában csak süteményt és tejet fogyaszt, viszont a puttonyában rejtegetett új Nők Lapja Konyhába apait-anyait beleadott, a végeredmény pedig igazi ünnepi és újévi mestermű lett.

nlko-nyitó

Mivel egy dupla számról van szó, nem húzzuk az időt cikornyásan kanyarított bevezetővel, mindjárt belecsapunk a lecsóba, illetve ezúttal a karácsonyi menübe! :)

Tobai Róbertnek köszönhetően finom, és fenséges húsételekkel ismerkedhettek meg, amelyek tökéletes alternatívák, ha nem kedvelitek a tradicionális ünnepi menüsort, vagy ha valami újdonságra vágytok a karácsonyi ebéd, vacsora keretében. Sőt, az ő ajánlásában hat, nem mindennapi köretet is felfedezhettek a magazinban – ha ügyesen párosítotok, felejthetetlen kulináris élvezetekben lesz részetek.

A szokásos halászlé helyett több halas fogást is ajánlunk, melyek egytől-egyig nagyon finomak, érdemes ezeket is kipróbálni, de ha a hagyományokat ezúttal teljes mértékben magatok mögött hagynátok, akkor a különféle nemzetek téli ételeivel is kísérletezhettek.

hangoló-kép1

Ami a desszerteket illeti, látványos süteményeket mutatunk, amelyekkel garantáltan lenyűgözhetitek a családot és barátokat az ünnepek során. Ugyanakkor ne hagyjátok ki személyes kedvenceinket sem, azaz az 52-57. oldalunkon található vendégváró finomságok receptjeit, amelyekhez a gyerekek – és a gyereklelkű felnőttek ­– nagy örömére meséket is hoztunk. ;)

A sok ínyencség között nem feledkeztünk meg azokról sem, akik a süteményhalmok és töltött káposzták mellett is vigyáznának a vonalaikra, vagy egészségtudatosan étkeznének: egészséges ünnepi menüsorunk és 160 grammos receptválogatásunk az ő kedvükre szolgál.

Ami szem-szájnak ingere, az mind megtalálható a lapban szilveszter tekintetében is! Virslis finomságok, harapnivaló falatkák, koktélok, lencsés ételek… Ha bulit tartotok, vagy csak magatokat kényeztetnétek, innen érdemes válogatni!

hangoló-kép2

Az ünnep utáni időszakra, zöld zöldségekből készült leveseket hoztunk, melyek például macskajaj ellen jó szolgálatot tehetnek, emellett jönnek Éliás és Tóbiás kedvencei, a dödöllék, ahogy heti menüsorunk is, Francsics Annamária receptjeivel, de kelet felé is kitekintünk picit, néhány currys fogás kíséretében.

Ne feledjétek, a Nők Lapja Konyhában is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

nleger

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.