A karaj az egyik legsokoldalúbb húsféle, sütve, rántva, de akár töltve is isteni. Ha szakítanátok a hétvégi rántott hús hagyományával, receptünk a segítségetekre lesz!

28e

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

80 dkg filézett sertéskaraj | só, bors | 20 dkg szeletelt bacon | 25 dkg túró | 1 tojássárgája | 1-1 csokor petrezselyem és snidling

1. A húsból 4 vastag szeletet vágunk, majd a szeletekben zsebet alakítunk ki (a szelet két szélén hagyunk fél-fél cm helyet, és középen bevágjuk) . Besózzuk, félretesszük.

2. A bacont vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a túrót és a tojássárgáját. Belekeverjük a vágott petrezselymet és snidlinget, sózzuk, borsozzuk.

3. Jól összedolgozzuk a túrót, majd kanállal a húsokba töltjük. A húsokat tepsire tesszük egymás mellé, és 180 ºC-os sütőben 20 perc alatt megsütjük őket.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
SÜTÉS: 20 PERC
KALÓRIA: 651 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha július-augusztusi számában jelent meg. Ha új, húsos recepteket próbálnátok ki, érdemes fellapozni a magazint.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!