Július 14-én van a hot dog világnapja, de természetesen nem csak ilyenkor készíthetitek el a "forró kutyát".

56e

HOZZÁVALÓK 8 DARABHOZ:

A kiflihez: 40 dkg liszt | 1 teáskanál só | 2 dkg friss élesztő | 5 dkg vaj | 1 dl natúr joghurt/tejföl | kb. 2 dl langyos víz Az összeállításhoz: 8 szál virsli | mustár, ketchup, majonéz

1. A tálba szitált liszthez adjuk a sót, a lágy vajat, a joghurtot/tejfölt, a langyos vizet, rámorzsoljuk az élesztőt, és kézzel vagy géppel kidagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük.

2. Átgyúrjuk, 8 egyforma részre osztjuk, és a darabokat lisztezett deszkán kb. 20 cm hosszú ovális alakra nyújtjuk. Az ovális két gömbölyű szélét kicsit visszahajtjuk (így kb. téglalapot kapunk), és a hosszabb oldalánál fogva feltekerjük a kifliket.

3. Sütőpapírral borított sütőlemezre tesszük, és további 15-20 percig kelesztjük. A sütőt 200 ºC-ra előmelegítjük, majd mikor betesszük a kifliket, vizet spriccelünk bele. Kb. 25 perc alatt megsütjük.

4. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hosszában bevágjuk, belerakjuk a főtt vagy sült virslit, ketchuppal/majonézzel/mustárral ízesítjük.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC + KELESZTÉS
SÜTÉS: 25 PERC
KALÓRIA: 485 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha július-augusztusi számában jelent meg, ahol további ötleteket is adunk a hot dog ízesítésére.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!